Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hirdetés útján keresnek alpolgármestert Szentendrén
A jelentkezőnek a Raiffeisen Bank tanácsára kinevezett válságmenedzser által kiépített rendszert kell működtetnie

Magyarországon még nem volt arra példa, hogy álláshirdetés útján keressen egy város alpolgármestert. Szentendre azonban több hetilapban is olyan hirdetést adott fel, melyben gazdasági alpolgármestert keres. Az ideális jelöltnek egyebek mellett koordinálnia, menedzselnie kellene a város gazdasági teendőit, az önkormányzat és a polgármesteri hivatal pénzügyeit, a város tulajdonában álló szervezetek kasszáit, valamint felügyelnie a fejlesztéseket.


A 2006 óta jobboldali vezetésű Szentendre az elmúlt években eladósodott, egy 2008-as kötvénykibocsátásból származó pénz egy részét pedig nem jövedelemtermelő beruházásokra fordították: a bevételek csökkentek, az adósságspirál foglyul ejtette a várost. Idén februárban aztán közbelépett a város számlavezető bankja, a Raiffeisen, a pénzintézet tanácsára Szentendre vezetése válságmenedzsert nevezett ki, Polányi Sándort. A harminc éve menedzserként dolgozó, jelenleg reorganizációs alpolgármester Polányi bérét a bank és az önkormányzat közösen fizette, a tisztán szakmai és nem politikai okokból kinevezett szakértő megbízása 9 hónapra szól, így november végén távozik.

„Lassan véget ér az önkormányzat átszervezése, amire a megbízást kaptam. Kiépítettem a rendszert, amit valakinek működtetnie kell. Ez lesz a gazdasági alpolgármester, akit most pályázat útján keresünk" - mondta a hvg.hu megkeresésére Polányi Sándor, hozzátéve: ahogy az ő kinevezésekor, most is szakmai, nem pedig politikai alapon döntenek a jelöltről. „Most van a betanulás, mindent másképp kell csinálnia az itt dolgozóknak, mint korábban. Emiatt van egy kis kavalkád, de szervezetileg és pénzügyileg is látom már a fényt az alagút végén" - felelte arra a kérdésünkre, elégedett-e a munkájával. Mint mondta, az átszervezés során egyszerű, menedzsmenti sémát húzott rá a korábbi, „alapvetően bürokratikus" rendszerre, hogy az hatékonyan működjön a jövőben.

„Nem volt egyszerű összhangba hozni az előírás-vezérelt bürokratikus működést a menedzsment szemlélettel. Azonban büszke vagyok arra, hogy az elsők között ismertük fel, változtatnunk kell a közszolgáltatások stabil, magas színvonalon történő biztosítása érdekében" - mondta Dietz Ferenc, a város polgármestere. Mint mondta, az elmúlt 7 hónap igazi kihívás volt, „közös munkánk eredményeképpen olyan rugalmas, a változásokra könnyen reagáló rendszert építettünk ki, melyre sok hasonló helyzetben lévő önkormányzatnál szükség lehet". Szerinte a hirdetésben keresett külsős szakember ennek az új rendszernek a gazdasági működtetéséért lesz felelős.

Forrás: hvg.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu