Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megállapodtak az első honi járási hivatal felállításáról
Az okiratot a Pest megyei kormánymegbízott és Nagykőrös Város polgármestere látta el kézjegyével

Az országban elsőként írt alá megállapodást járási hivatal felállításáról a Pest Megyei Kormányhivatal és a nagykőrösi önkormányzat szeptember 27-én - közölte a kormányhivatal az MTI-vel. Az okirat hitelesítői, Tarnai Richárd megyei kormánymegbízott és Czira Szabolcs (Fidesz) polgármester arról állapodtak meg, hogy januártól 22 önkormányzati köztisztviselő folytatja munkáját a járási hivatalban - áll a közleményben.


Rögzítették, hogy a feladatok átvételével az állam ingyenes használati jogot kap a várostól a 600 négyzetméternyi, nemrégiben felújított irodahelyiségre a polgármesteri hivatal melletti épületben.

Tarnai Richárd az eseményen arról beszélt, hogy a járási hivatalok a megyei kormányhivatalok kirendeltségeként az államigazgatási ügyek intézésében nyújtanak segítséget az állampolgároknak 2013. január 1-jétől, önkormányzati feladatokat nem vesznek át. Kitért arra is: az ügyintézésre a járási hivatalok részeként működő, hétfőtől péntekig 8 órától 20 óráig nyitva tartó kormányablakokban lesz lehetőség, amelyek 2013 végére nyílnak meg országszerte mintegy 300 helyszínen.

Jelenleg Pest megyében 3 kormányablak működik: Cegléden, Vácon és Érden, de minden olyan településen, ahol most okmányiroda található, lesz egyablakos ügyintézés - hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Mint írták, Pest megyében a nagykőrösi mellett még 17 járási hivatal kezdi meg működését jövő év elejétől, és októberben megkötik az érintett települési önkormányzatokkal az átadás-átvételről szóló megállapodásokat.

Ahogy a kommünikében olvasható, a területi közigazgatás átalakításának legfőbb célja, hogy az állampolgárok egyszerűbben és gyorsabban intézhessék el az ügyeiket.

A részletes szabályozást ismertetve a közleményben azt írták: az államigazgatási feladatok átvételével az azok ellátásához szükséges ingó és ingatlan vagyonra az állam ingyenes használati jogot kap. A kormányhivataloknak a járási hivatalhoz kerülő köztisztviselőkről, az ingyenes használatba vett ingatlan és ingó eszközökről megállapodást kell kötniük az önkormányzatokkal.

A járások kialakításának elveiről és az előkészítés feladatairól tavaly szeptember 1-jén döntött a kormány, az Országgyűlés idén június 25-én fogadta el a törvényt. 2013 januárjától országszerte 175 járási, a fővárosban pedig 23 kerületi kormányhivatal kezdi meg működését. A legtöbb járási székhely (18) a legnagyobb lélekszámú Pest megyében lesz.

A járási hivatalok az államigazgatási ügyeket veszik át a kerületektől, tehát ezekben intézik majd a gyermekvédelmi, gyámügyi és szociális ügyeket, ide tartoznak majd az okmányirodák, továbbá a munkaügyi és népegészségügyi kirendeltségek, összesen körülbelül 80 ügykör.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu