Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jótékony cél szolgálatában a gödöllői Erzsébet Bál
A bevételt a koraszülöttek mentésének támogatására, a Peter Cerny Alapítvány javára ajánlották fel a rendezők

A királyné emlékéhez méltó Erzsébet-bálnak lesz a helyszíne november 17-én a Gödöllői Királyi Kastély. A bevételt a koraszülött mentést támogatására, a Peter Cerny Alapítvány javára ajánlották fel a rendezők. A bál egyben a „Híres Hölgyek Gödöllőn - 2012 a Nők Éve" tematikus év záróeseménye lesz. A részletekről szeptember 26-án, a Gödöllői Királyi Kastélyban tájékoztatták a sajtó képviselőit. 


Gémesi György: "A bál egy elegáns, de nem hivalkodó rendezvény kíván lenni" 

Az idei gödöllői tematikus év számos színvonalas kulturális eseménnyel tiszteleg a városhoz kötődő híres hölgyek előtt, akik között kiemelt helyet foglal el Erzsébet királyné. A bál egy elegáns, de nem hivalkodó rendezvény kíván leni, ami szellemiségével méltó Erzsébet királyné emlékéhez - tájékoztatta a sajtó képviselőinek Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere. 

A résztvevők megismerhették báli menüt is. A fogásokról Keményné Koncz Ildikó, a Pannónia Női Borrend elnöke beszélt, aki elmondta az összeállításhoz a Gödöllői Királyi Szakácskönyvet használták fel. Többek között fácánkrém leves kerül majd az asztalra zöldséggyöngyökkel, de felszolgálnak gödöllői töltött fürjeket zöldségfészekben is, amit eredetileg szalonkából készítettek el a királyi családnak.

A királyi fogásokat királyi terítéken szolgálják majd fel. Mint azt Cserhalmi Rita, a Herendi Porcelán Manufaktúra marketing vezetője, rendezvény másik fő támogatója elmondta, a bál fényét az Apponyi mintás étkészlet emeli majd. 

A királyi fogásokhoz különleges borok társulnak majd a bálon. Ezeket olyan termelőktől válogatták, akik elnyerték az „Év borásza" címet vagy jelöltként felkerültek erre az előkelő listára. Természetesen nem hiányozhat közülük a királyok bora sem: Áts Károly 2007-es évjáratú Royal Tokaji 6 puttonyos Aszú borát szolgálják fel, ami az idén három világversenyen is első díjat kapott. Pezsgőből is díjnyertest kóstolhatnak a vendégek Garamvári Bence pincészetéből.

A bál egyik fő támogatója a Zwack Unicum Nyrt. is különlegességgel kedveskedik a résztvevőknek: a rendezvényen az Unicum Szilvával koccinthatnak majd a vendégek.

A bálon fellépő művészek többsége szorosan kötődik Gödöllőhöz: Herczenik Anna, a Magyar Állami Operaház magánénekese a város szülötte, Oszvald Marika, Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes az idén kapta meg a város díszpolgára címet, a népszerű Hot Jazz Band egyik tagja pedig, Fodor László, Gödöllőn él, és a város zeneiskolájában tanít. Elsőként lép azonban fel Gödöllőn Xavier Rivadeneira operaénekes, aki 1990 óta él Magyarországon, s akinek nevéhez az Állami Operaházban számtalan kiváló szerep kötődik. 

A bál résztvevői rendkívüli divatbemutató részesei lehetnek, a D'Elia szalon Erzsébet királyné tizenkét különleges ruháját mutatja be, amiket korhű dokumentumok és képek alapján készítettek el újra, köztük a koronázási ruhát is megcsodálhatják majd.

Vincze Lilla - aki szintén gazdagítja az Erzsébet bál fellépőinek névsorát - a sajtótájékoztatón elmondta: nem csak azért áll szívéhez közel a rendezvény, mert sokat megfordult Gödöllőn, hanem azért, mert ő is koraszülöttként jött a világra, és megtiszteltetés számára, hogy fellépésével segítheti ezt a jótékony célú rendezvényt.
  
A Peter Cerny Alapítványt képviselő Dr. Somogyvári Zsolt köszönetét fejezte ki a szervezőknek, s mint mondta, a támogatásra, nagy szüksége van a több mint két évtizede működő koraszülött mentéssel foglalkozó alapítványnak. Munkájukról szólva úgy fogalmazott, ma már népbetegségnek számító probléma a koraszülés, eléri a nyolc százalékot. Szerencsére az orvostudomány fejlődésével, ma már sokkal jobbak az így világra jött csecsemők esélyei, mint huszonnégy évvel ezelőtt, amikor megkezdték működésüket.

MP

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu