Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Önkormányzati alkalmazottak helyett közmunkások?
AZ LMP ellenőrző albizottságot hozna létre az ilyen tárgyú bejelentések kivizsgálására

Albizottság összehívását kezdeményezi az LMP a parlament önkormányzati bizottságában, itt vizsgálnák azt a gyakorlatot, hogy egyes helyhatóságok közmunkásokra cserélik alkalmazottaikat. Erről az ellenzéki párt két képviselője, Szél Bernadett és Szilágyi Péter szeptember 24-én, sajtótájékoztatón beszélt.


Szilágyi Péter elmondta: bár az országgyűlési törvény előírja, az önkormányzati bizottság eddig nem hozta létre a hatáskörébe tartozó törvények végrehajtását ellenőrző albizottságot, ezért az LMP most ennek a testületnek a megalakítását kezdeményezi.

Szél Bernadett felidézte, a napokban hírek jelentek meg arról, hogy közmunkásokra cserélik az elbocsátott önkormányzati alkalmazottak egy részét Hódmezővásárhelyen, így spórolva a foglalkoztatási költségeken.

Véleménye szerint az önkormányzat cáfolata - amely szerint tíznél kevesebb álláshely szűnt meg a városban, ráadásul a közfoglalkoztatottak alkalmazása után járó állami támogatás feltétele, hogy az adott munkakörben a megelőző három hónapban nem mondtak fel dolgozónak - nem meggyőző. Azt mondta, ez az eljárás akkor is elfogadhatatlan, sérti a rendeltetésszerű joggyakorlás elvét, ha kevés embert érint, illetve ha a kirúgott alkalmazottak helyére három hónap elteltével vesznek fel közmunkásokat.

Szél Bernadett ugyanakkor közölte: több más településről is kaptak e gyakorlat létezését igazoló információkat, ezért javasolják annak kivizsgálását.

Szilágyi Péter hangsúlyozta, hogy az ellenőrző albizottság egyedi eseteket nem tárhat fel, de mivel a kormányoldal nem hajlandó ellenzéki kezdeményezésű vizsgálóbizottságok létrehozására, úgy látják: ez a testület adhatna lehetőséget arra, hogy az említett ügyek terítékre kerüljenek.

Az LMP-s képviselő megjegyezte, hogy az albizottság emellett a helyhatóságokat érintő törvények végrehajtását követhetné nyomon, így az önkormányzati törvényen kívül például az Esztergomról hozott jogszabályok hatásait.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu