Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az önkormányzat döntheti el, segély vagy kölcsön?
A tervezett önkormányzati segély kifizetésének módját a településeken határozhatják meg

Kölcsön formájában kaphatnának önkormányzati segélyt ezentúl a rászorulók a kormany.hu oldalon olvasható előterjesztés szerint és azt is csak akkor, ha vissza tudják fizetni. Az előterjesztést a kormány társadalmi vitára bocsátotta, ennek határideje szeptember 21-én járt le. Az ATV által megkérdezett szakemberek és érdekvédő szervezetek jó része azonban még nem is hallott róla.


Magyarországon több százezren élnek szinte csak segélyből. Ezeknek az embereknek a helyzete változhat azzal, hogy módosul a támogatások rendszere.

A kormany.hu oldalon is olvasható előterjesztés szerint ezentúl egy név alatt, önkormányzati segélyként kezelik majd az átmeneti, a temetési és a gyermekvédelmi segélyt. Támogatásra az lesz jogosult, aki nem várt többletkiadás miatt nehéz helyzetbe került, de számolnia kell azzal, hogy a pénzt hitelbe kapja, azaz előbb-utóbb vissza kell fizetnie a teljes összeget. A segély kifizetésének módját, és a felhasználás ellenőrzését az előterjesztés szerint az önkormányzatok szabhatnák meg.

A tervezetet társadalmi vitára bocsátotta a kormány, az értékelés határideje szeptember 21-én járt le. Az ATV több, a témával foglalkozó szakembert és érdekvédő szervezetet is megkeresett, többségük azonban még csak nem is hallott a javaslatról. Hogy mi lesz a sorsa, sem tudni, a szaktárca ugyanis nem reagált az ATV megkeresésére. Az előterjesztés fejlécén is csak annyi olvasható, hogy azt a kormány még nem tárgyalta, ezért nem tekinthető a kabinet hivatalos álláspontjának.

Az MSZP szerint az előterjesztés a rászorulókat hozza mg nehezebb helyzetbe, azzal ugyanis, hogy vissza kell fizetni a segélyt, gyakorlatilag kizárja őket a rendszerből.

„Ettől az ember esze áll meg. Én ezt felháborítónak tartom. Ez az egész összevonás csak arra jó, hogy újabb és újabb támogatásokat vonjanak el a rászorulóktól" - fogalmazott telefonon az ATV-nek Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja. Az ellenzéki politikus szerint a háromféle segély összevonásával és a feltételek szigorításával tízmilliárd forintot von ki a kormány a segélyezési rendszerből.

Forrás: atv.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu