Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Gazdára találtak az Idősbarát önkormányzat-díjak
Görbeháza, Gyula, Kerekegyháza, Miskolc, Szolnok és Vászoly lettek az idei kitüntetettek

Idén Görbeháza, Gyula, Kerekegyháza, Miskolc, Szolnok és Vászoly kapta meg az Idősbarát önkormányzat díjat. Az elismerést minden évben azok a települések nyerhetik el, melyek a legtöbbet tették az ott élő idősek anyagi, fizikai, lelki egészségéért, aktivitásuk megőrzéséért.


A Parlamentben rendezett szeptember 21-i ünnepélyes díjátadáson az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, mindazok akik szem előtt tartják az idősebbek érdekeit, hozzájárulnak ahhoz is, hogy a fiatalabb generációk szemlélete megváltozzon az idősek életéről, az idősödésről. Asztalosné Zupcsán Erika szerint az idősek sorsa a fiatalabb nemzedékek jövőjét jeleníti meg, nem mindegy tehát, hogy ők milyen jövőképpel rendelkeznek.

A rendezvény alkalmából kiadott tájékoztató szerint a díjátadás elismerés, de példa és figyelemfelhívás más önkormányzatoknak is, mit és hogyan tehetnek az idősekért, hogy könnyebb legyen az életük és helyben is erősítsék a nemzedékek közti együttműködést. Jelezték azt is, az idei díjátadó jelentőségét az adja, hogy 2012 az Európai Unió által meghirdetett Tevékeny időskor és a nemzedékek közötti együttműködés éve.

Az Idősbarát önkormányzati díjra minden évben bármely helyi önkormányzat pályázhat, ha alapfeladatán túl példaértékű kezdeményezéseket tesz az ott élő idősek érdekében, aktív tevékenységével elősegíti az időskorúak életminőségének javulását, helyi szervezeteinek működését, illetve hozzájárul szabadidős programjaik szervezéséhez, valamint a helyi közéletbe, annak alakításába széleskörűen bevonja az időseket, illetve szervezeteiket.

A parlamenti ünnepségen az Idősek (október 1-jei) világnapja alkalmából adták át a miniszteri szakmai elismeréseket és az Idősekért díjakat is.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu