Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Létrejött az Alba Volán-Székesfehérvár megállapodás
A megegyezés szerint az állam és az önkormányzat közösen rendezi az elmúlt években felhalmozódott hiányt

A felhalmozott 1,7 milliárd forintos hiányt rendező megállapodást kötött az Alba Volán Zrt. és Székesfehérvár önkormányzata. A szerződés szeptember 21-i aláírásakor Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy a hosszú tárgyalások után létrejött megállapodás mérföldkőnek tekinthető. Kiemelte: ez az első alkalom, hogy egy nagyvárosban ilyen szerződést kötnek.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy a tavasszal elfogadott személyszállítási törvény szellemében átalakítsák és hatékonnyá tegyék a közösségi közlekedést. „Bízom benne, hogy a mostani aláírás nem egyszeri alkalom volt, hanem további településekkel is meg tudunk állapodni" - tette hozzá Németh Lászlóné.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester rámutatott, hogy a megállapodás megkötésére azért volt szükség, mert az Alba Volán Zrt. - a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. döntése alapján - szeptember elsejétől felmondta a várossal fennálló szerződését, miután a közösségi közlekedésben a 2006-2007-ben hozott hibás kormányzati döntések miatt 1,7 milliárd forint hiány keletkezett.

A megállapodás szerint az állam és az önkormányzat közösen rendezi az elmúlt években felhalmozódott hiányt. Az önkormányzat 830 millió forint kifizetését vállalta, ebből szeptember 21-én 200 millió forintot át is utalt az Alba Volánnak, a fennmaradó összeget pedig tíz év alatt kamatmentesen kell kifizetnie - mondta.

Hozzátette, a város továbbra is támogatja a vállalatot: az eddigi évi 110 millió forint helyett jövő évtől 224 millió forintot fordítanak közösségi közlekedésre. Kiemelte, önmagában egy város nem tudja fenntartani közösségi közlekedését, kizárólag megfelelő állami támogatás segítségével működtethető a rendszer.

Október végére készülhet el az új menetrend, amely a régi és a nemrégiben elfogadott, majd visszavont menetrend alapján készül el. Ez egy fenntartható, finanszírozható, s az utasok igényéhez igazított új helyi autóbusz-hálózat és menetrend lesz - fogalmazott a polgármester.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu