Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. június 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Évközben is kapnak majd hitelt az önkormányzatok?
A kormány megfontolja a TÖOSZ hitelfelvételre vonatkozó javaslatát

Fontolóra veszi a kormány a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) minapi javaslatát, amely szerint a települések hitelképességük megtartása érdekében ne csak a naptári évhez köthető kölcsönhöz folyamodhassanak, hanem akár éven belül is megkaphassák a pénzügyi mentőövet - írja szeptember 21-i cikkében a Napi Gazdaság.


„Ha szükséges, a kormány kezdeményezi az idevonatkozó jogszabályok módosítását is" - válaszolta a Belügyminisztérium sajtóosztálya a lap kérdésére. A TÖOSZ elnöke úgy véli, a stabilitási törvény egy pontjának változtatását érinti a javaslatuk, így ugyanis továbbra is életképesek maradnának azok az önkormányzatok, amelyeknek már csak „hónapjai vannak hátra" a felhalmozott százmilliós tartozásaik miatt. Új hitelt azonban a bankok már nem folyósítanak számukra.

Bár a kormány kiemelt célja az önkormányzati adósság csökkentése, ezért az új szabályok szerint kormányzati engedély kell az eladósodáshoz, a TÖOSZ vezetőségének nincs tudomása az engedély kondícióiról. Ahogy - a jelek szerint - magának a kormánynak sincs, hiszen arra a kérdésünkre, hogy melyek ezek a kondíciók, rövid tömör válasz érkezett: „A feltételek megváltoztatását nem tervezzük".

A Napi Gazdaság viszont úgy tudja, hogy ezek a feltételek nem is alkotnak egységes rendszert, az éven túli hitelforráshoz egyedi kormánydöntésre lesz szükség. Azzal kapcsolatban konkrét megkeresés pedig még nem érkezett a BM-hez, amit korábban a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) is közölt, és amiben - nyilvánosan - arra kéri a kormányt, vizsgálja felül az önkormányzatokkal kapcsolatos döntéseket.

Az év végéig önkormányzati program készül az MSZP-ben. Simon Gábor elnökhelyettes szerint a jövő évi költségvetés egyik nagy vesztese ismét az önkormányzati szféra lesz, amelytől újabb 110 milliárd forintot vonnak el, így sok teendő hárul majd a baloldali önkormányzati politikusokra.

Forrás: Napi Gazdaság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu