Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ercsiben is felmerült a járás- és megyeváltás igénye
A Fejér megyei kisváros ezer szállal kötődik Pest megyéhez

Jelenleg még csak képviselői felvetés, hogy a Ercsi Fejér megyéből átkerüljön Pest megyéhez. Az önkormányzat addig érdemben nem foglalkozik az üggyel, míg meg nem ismerik a lakosság véleményét. A városi önkormányzat ülésén Wimmer Sándor (Fidesz-KDNP) képviselő vetette fel a megyeváltás lehetőségét. A képviselők úgy döntöttek, hogy az ügyről megkérdezik a lakosságot - írja szeptember 21-i számában a Fejér Megyei Hírlap.


„Amikor a településen élők úgy érzik, hogy hátrányok érik őket Fejér megyében, akkor mindig felszínre kerül az ötlet. Így volt ez 2004-2005 körül is. Megkérdezzük az embereket" - mondta Szabó Tamás polgármester. 

„Nem csak az én ötletem volt, sok városlakóban és több képviselőben is felvetődött a gondolat, ezért vetettem fel a testület ülésén" - közölte Wimmer Sándor. „Elvették tőlünk a kistérségi központi szerepet, majd a járási székhely is Martonvásár lett.  Pedig oda nem jó a közlekedés. Ennél még a dunaújvárosi járás is jobb lett volna, mivel oda a vasúti és autóbuszos közlekedés is jó. Sajnos az már így is nagy járás lett, oda nem kerülhetünk."

A képviselő arról is beszélt, hogy a járóbeteg-ellátó központra sem akar fizetni a többi működtető önkormányzat. „ Ha itt a megye szélén nem fogadnak el bennünket, akkor miért ne próbáljuk meg a szomszéd megyében?"

 A lakosság egyébként ezer szállal kötődik Pest megyéhez, hiszen Százhalombattára, Érdre, Budaörsre, Budapestre járnak dolgozni, ott tanulnak, ott intézik banki ügyeiket. A százhalombattai Mol  telephelye átnyúlik Ercsibe is, a cégnek sem jó, hogy sok fejlesztési és egyéb engedélyt két megyében kell minden alkalommal beszerezniük.

„Csak felvetettem a dolgot, de mondjon véleményt a lakosság és döntsenek ők" - mondja a képviselő. A lakossági fórum október 25-én 18 órakor lesz a művelődési házban. 

Fejér megyében a rendszerváltás óta általában akkor változott a települések száma, amikor egy-egy településrész önállósodott. Az egyetlen kivétel 1999, amikor Szárliget Komárom-Esztergom megyéhez került. Ők viszont szomszédosak Tatabányával.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu