Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Három az egyben - Jön az önkormányzati segély?
A tervezett új segélytípus az átmeneti segélyt, a temetési segélyt és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatást váltaná fel

Egy név alatt, önkormányzati segélyként vonná össze a kormány a krízishelyzettel és a temetéssel kapcsolatos segélyeket egy, a kormany.hu-n szereplő előterjesztés szerint. Mint az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) előterjesztéséből kiderül, a segélyek összevonása és megszüntetése a Magyary Program Egyszerűsítési Programjának végrehajtásával kapcsolatos, és az eljárások egyszerűsítésére törekszik.


Az előterjesztés egyszerűsítené az átmeneti segélyt, a temetési segélyt és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatást azok összevonásán keresztül, a három ellátás így az úgynevezett önkormányzati segély ellátás keretében valósulna meg.

Az önkormányzatok képviselő-testülete a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek részére nyújthatna önkormányzati segélyt, akár pénzügyi szolgáltatási tevékenységnek nem minősülő kamatmentes kölcsön formájában is eseti jelleggel vagy meghatározott időszakra havi rendszerességgel.

Az előterjesztés emellett egyszerűsíteni kívánja az utógondozói ellátást is, amelynek ellátási szabályait is pontosítaná.

Az áprilisban közzétett Széll Kálmán-terv 2.0-ban már szerepelt, hogy a tehetősebb önkormányzatok nagy százalékban nyújtanak olyan nem kötelező ellátásokat, amire a „szegényebbek" nem képesek, ezért ennek a gyakorlatnak a megszüntetésére csökkentette az állam tízmilliárd forinttal az ezekhez való hozzáférést, jövőre pedig „mindössze egyetlen krízissegélyezés maradna az önkormányzatok saját hatáskörében". A kormany.hu-n olvasható előterjesztés feltehetően ezt valósítaná meg.

Forrás: MTI - hvg.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu