Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nagyívű beruházások Nagytétényben és Budafokon
Felújítják Nagytétény központját, új piac épül Budafokon, óvodai férőhelyeket létesítenek

Megkezdődött Nagytétény központjának felújítása, piac épül Budafokon, új lakóövezet jöhet létre a Duna-parton - közölte Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP), a XXII. kerület polgármestere. A kerület vezetője elmondta: a közelmúltban kötötték meg a szerződést a kivitelezővel Nagytétény központjának felújítására. A beruházás 830 millió forint uniós támogatást kapott, amely mintegy 250 millió forint önrésszel egészül ki.


Ebből a pénzből egyebek mellett művelődési központot hoznak létre az évek óta nem üzemelő, életveszélyes Tétényi mozi területén; az épület bontását már megkezdték. Megújul, és új funkciókat kap az 1700-as években épült zsinagóga. A tervek szerint ide fog költözni a Szabó Ervin Könyvtár kerületi fiókja, kiállításoknak és hangversenyeknek ad majd otthont, és felvették a kapcsolatot az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel, hogy alkalmanként ismét legyenek benne zsidó istentiszteletek is.

Felújítják a szakorvosi rendelőt és a környező parkot a budafoki belvárosban, és tervezik az ottani piac megújítását is. Kivásárolta az önkormányzat a piaccal szemközti ingatlanokat, azokat elbontják és a tervek szerint a helyükön lesz az új piac. A régi bontását csak akkor kezdik meg, amikor az új elkészül.

A kerület 115 millió forintot nyert el új óvodai helyek létesítésére, a tervek szerint jövőre a vagyonkezelő volt épületét alakítják át erre a célra. A gondokat jelenleg családi óvodák bevonásával enyhítik - mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a kerület fizeti azon gyermekek ellátását, akik nem jutottak be az önkormányzati intézményekbe.

Kitért arra is, hogy nemrég átadták a magántőke és az önkormányzat együttműködésével, európai uniós támogatással megvalósult úgynevezett Borvárost, amely egy pincészetben mutatja be a hazai borvidékeket és a régen a borászathoz kapcsolódó mesterségeket.

Az egyik legjelentősebb projektnek nevezte az úgynevezett Dunapart II.-t, amelyben a tervek szerint a nagytétényi kastélytól északra 32 hektáros területen építenek lakásokat, irodákat, szállodát, konferenciaközpontot és sportcsarnokot. Az ártéri területet az 1960-as és 1970-es években kommunálishulladék-lerakóként használták. A tulajdonos megépítette az árvízvédelmi töltést, és tart a terület megtisztítása.

Szabolcs Attila szólt arról is, hogy a két vasútvonal melletti P+R parkoló közül a Városház téri rendszeresen zsúfolt, a hárosi azonban egyelőre nincs kellőképpen kihasználva. Úgy vélte: nagy lökést jelentene a vasúti közlekedésnek, ha a BKV bérleteit nemcsak a városhatáron belül, hanem az agglomerációban is elfogadnák; ezzel csökkenne a kerületi utak terheltsége. Jó volna a BKV kishajóit is a XXII. kerületig közlekedtetni, ehhez azonban gyorsabb hajókra volna szükség, hogy érdemes legyen velük munkába járni - tette hozzá.

A polgármester az utak állapotáról elmondta: jelentős összegeket fordítanak a földutak felszámolására, ami jól is haladt 2008-ig, amíg a kerületi önkormányzat építette a csatornákat is. Mióta azonban a főváros feladata a csatornaépítés, megrekedt a folyamat, a közmű nélküli utcákban pedig egyelőre nem lehet elvégezni az aszfaltozást.

Problémának nevezte Szabolcs Attila a belvárosi területekről kiszoruló hajléktalanok megjelenését is a kerületben, jelezve, hogy a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve keresik a megoldást erre a helyzetre.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu