Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. június 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hunvald György máris visszatér a vádlottak padjára
Ezúttal ötvenmilliós hűtlen kezelés vádjával indul büntetőeljárás a volt erzsébetvárosi polgármester és társai ellen

Összesen mintegy ötvenmilliós hűtlen kezelés vádjával indul újabb büntetőper Hunvald György, a korábbi erzsébetvárosi szocialista polgármester, országgyűlési képviselő, Gál György, az egykori kerületi szabad demokrata gazdasági bizottsági elnök, korábbi párttársa, Weinek Leonárd volt zuglói polgármester és társaik ellen szeptember 19-én, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.


A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint a VII. és a XIV. kerületi polgármester úgy döntött a másik kerület egyes képviselői, illetve egy közös barátjuk külső tanácsadóként történő alkalmazásáról, hogy meg sem vizsgálták, az önkormányzat maga el tudja-e látni a tanácsadói munkát. Erzsébetváros három zuglói képviselőnek összesen mintegy 20 millió forintot fizetett ki tanácsadói díj gyanánt, Zugló pedig hasonló jogcímen szintén három embernek fizetett összesen mintegy 28 milliót. Tényleges tanácsadás azonban a vádirat szerint nem történt, több esetben úgy állították ki a teljesítésigazolást, hogy azt okmány nem támasztotta alá.

A vádirat rögzíti azt is, hogy az elkövetők többsége nem rendelkezett az érdemi tanácsadás ellátásához szükséges szakirányú végzettséggel, a megbízási díjakat tényleges szerződésszerű teljesítés nélkül elfogadták, a két volt kerületi polgármester a tanácsadói szerződésekkel valójában az érdekkörébe tartozó személyeket akarta pluszjövedelemhez juttatni.

Az erzsébetvárosi, milliárdos nagyságrendű ingatlanpanamák, korrupciós ügyek vádjával korábban indult perben első fokon, nem jogerősen másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék Hunvaldot, míg nyolc és fél évre Gál Györgyöt. Fellebbezések folytán az a büntetőügy az ítélőtáblán folytatódik másodfokon. Amennyiben az elsőfokú döntés emelkedne jogerőre, Hunvald Györgynek már nem kellene börtönbe vonulni, mert másfél évnél jóval többet töltött előzetes letartóztatásban.

Abban az ügyben az elsőfokú bíróság - idén februárban - Hunvaldot hűtlen kezelés és hivatali visszaélés, Gált vesztegetés, csalás, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt mondta ki bűnösnek. Hunvaldot a milliárdos ingatlanpanamával kapcsolatos súlyos vádak alól bizonyítottság hiányában mentette fel a törvényszék, viszont éppen tanácsadói szerződésekkel kapcsolatban elmarasztalta el azért, mert azokkal összefüggésben érdemi teljesítés nélkül fizetett ki milliókat az önkormányzat.

A törvényszék Gált az ingatlanpanamához kötődő kenőpénz összegének megfelelően 366 millió forintos vagyonelkobzásra és az önkormányzat sok száz milliós polgári jogi igényéből több mint 230 millió, Hunvaldot pedig mintegy 21 millió forint megfizetésére kötelezte.

Hunvald és Gál tagadta bűnösségét a korrupciós vádak kapcsán.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu