Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Évi kétmilliárd az önkormányzati tűzoltóságoknak
Bakondi György szerint jól vizsgázott az új, integrált rendszer

Évi kétmilliárd forinttal támogatja az önkormányzati tűzoltóságokat az állam - mondta Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója szeptember 14-én, Balatonfüreden, a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság új épületének avatásán. A főigazgató közlése szerint az elmúlt két év beteljesítette a törvényben foglaltakat, miszerint a katasztrófák elleni védekezés nemzeti ügy.


Bakondi György kifejtette: a borsodi árvíz világossá tette, hogy változásokra van szükség a veszélyhelyzetek megelőzésében, irányításában, a hatósági munkában, az új integrált rendszer jól vizsgázott. Az önkéntes tűzoltókról azt mondta: helyi erőket képesek mozgósítani, nagy helyismeret és elkötelezettség jellemzi őket; az állam évente kétmilliárd forinttal támogatja az önkormányzati tűzoltóságokat. Bakondi György a prevenció fontosságát hangsúlyozta, „kevesebb hőstettet, több megelőzést" kívánt a balatonfüredi tűzoltóknak.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára köszöntő beszédében kiemelte: a biztonság, a rend a legfontosabb közösségi érték, amelynek védelme nemzeti ügy, és amelynek feltételeit a kormány biztosítja. A most elkészült beruházás a nemzeti együttműködés szép példája, hiszen tizenhárom település, a kormány és a katasztrófavédelem közösen dolgozott együtt az épület létrehozásáért - fogalmazott, hozzátéve, hogy a tűzoltólaktanyának és a benne szolgáló tűzoltóknak köszönhetően Balatonfüred és a környező tizenkét település nagyobb biztonságban van.

A 317 millió forintba kerülő beruházás háromnegyedét pályázati pénzből finanszírozta az önkormányzat, a fennmaradó összeget a Belügyminisztérium (BM) saját erejéből állta; a kétszintes, négy beállásos, 840 négyzetméteres új épületben 15 tűzoltó teljesít szolgálatot, összességében mintegy 20 ezer ember védelmét biztosítva - ismertette Kiszely Pál, a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság elnöke.

A balatonfüredi tűzoltók tavaly 150 alkalommal, 2012. szeptember közepéig 110 alkalommal vonultak káresethez, önállóan 92 vészhelyzetet számoltak fel.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu