Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Esztergom már a fürdőjét is eladná, ha lenne rá vevő
A város ingatlanhasznosítási koncepciójában sikerült megegyeznie a képviselőknek

Az esztergomi képviselő-testület szeptember 13-i ülésén megegyezés született az ingatlanhasznosítási koncepcióról, miszerint - többek között - az Aquasziget élményfürdőt is eladnák. A képviselő-testület ülésén 17 előterjesztésből kettőt Tétényi Éva független polgármester vont vissza, a fennmaradók mintegy felét a többségben lévő Fidesz-frakció nem vette napirendre. Elmaradt többek között a grémium önfeloszlatásáról, az adósságrendezéssel kapcsolatos kérdésekről szóló vita.


Az elfogadott ingatlanhasznosítási koncepció szerint a város önkormányzatának tulajdonában lévő, jelenleg üresen álló lakásokat, nem lakás céljára szolgáló helyiségeket, valamint beépítetlen földterületeket bocsátanának árba, hogy a kezelésükkel, állagmegóvásukkal kapcsolatos költségek ne terheljék a kritikus állapotban lévő költségvetést.

Az ingatlanok hasznosításából és értékesítésből származó bevételre a városnak rendkívül nagy szüksége van. A polgármester az ülésen jelentette be, hogy az államkincstár nem lát lehetőséget az 1,1 milliárd forintról szóló inkasszó felfüggesztésére. Mivel ezt az összeget az Országgyűlés megszavazta a 2012-es költségvetés megalkotásakor, csak törvénymódosítással lenne elérhető az inkasszó leállítása vagy felfüggesztése.

A vitában Steindl Balázs, a Fidesz-frakció vezetője módosító indítványában azt javasolta, hogy az eladásra kijelölt élményfürdőt - ami 3,6 milliárdos beruházással valósult meg, s 2005-ben nyitotta meg kapuit - vegyék le az áruba bocsátandó ingatlanok listájáról. Mint mondta, ha felépül a közelben tervezett két szálloda, akkor már gazdaságosabban lehet üzemeltetni. Hozzátette, szerinte az egész koncepció megkérdőjelezendő a jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben.

Meggyes Tamás (Fidesz) nem értett egyet frakciótársával. Szerinte a nagy értéket képviselő ingatlanra is lehet vevőt keresni, emiatt nem kellene törölni az ajánlati listáról, de azt ő is hozzátette, hogy most nehéz lesz olyan érdeklődőt találni, aki ekkora befektetésre vállalkozna.

A szavazáskor az utóbbi véleményt támogatta a többség, így az esztergomi élményfürdő is az eladandó önkormányzati ingatlanok között szerepel.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu