Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A gátépítés után is üdülőövezet marad a Római-part
Az óbudai önkormányzat nem támogatja a terület átsorolását

Nem támogatta az óbudai képviselő-testület szeptember 13-i ülésén, hogy a Római-partot lakóövezetté sorolják, és újabb lakóépületek épüljenek a gát megépítése után. Az önkormányzat közleménye szerint a képviselők az üdülőövezet fenntartása mellett foglaltak állást, a parton a szabadidős és sporttevékenységeket, a vendéglátást és az idegenforgalmat erősítik tovább.


A dokumentum leszögezi, hogy „a 2014-re ígért mobil gát nem jelentheti a partszakaszon történő lakóépületek felépítésének bátorítását", nem támogatja a terület átminősítését, és nem változtat az üdülőingatlanokkal összefüggésben kialakított helyi adóztatási gyakorlaton.

Az állásfoglalás szerint a mintegy 3,1 kilométer hosszú gát nem a megemelt földterületre épült lakóparki ingatlanokat védi, sokkal inkább azokra van tekintettel, akik még a múlt század elején szereztek jogszerűen lakhatási engedélyt. A közlemény ismertette, hogy a fővédvonal kiegészítéseként megépíteni tervezett nyári, időszakos mobil gát egyrészt a Nánási út-Királyok útja vonalában húzódó fővédvonal megerősítését, és így a csillaghegyi lakosság és a Pók utcai lakótelep fokozott árvízvédelmét biztosíthatja, másrészt a Római-parton a sport-, turisztikai és rekreációs célú jövőbeni fejlesztések védelmét.

Az önkormányzat jelezte: mindezek figyelembevétele mellett támogatja a Fővárosi Közgyűlés Római-partot érintő és fejlesztési döntéseit. Emellett arra kérték a fővárosi önkormányzatot, hogy a mobil gát megépítése esetén érvényesítsék az ingatlanok értékének növekményét.

Az árvízvédelmi mű tervezéséről szóló szerződést augusztus végén írta alá a főváros és a tervező cég. A beruházás előreláthatólag 2014 második felében készül el.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu