Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hatékonyan működik a mezőőrség Egyházasrádócon
Kevesebb a fa- és terménylopás mióta mezőőrök járják a Vas megyei település határát

Sőre Zoltán egyházasrádóci polgármester szerint itt volt az ideje a mezőőrség felállításának. Amióta a zöld ruhás ember járja a  rádóci és a szomszédos települések határát, érezhetően csökkent a fa- és a terménylopás. De más vonzata is lett a szolgálatnak.  A gazdálkodók eddig nem nagyon ügyeltek az utakra,  volt, hogy eső után nehéz gépekkel szinte széttaposták. Ez most drága mulatság, a mezőőr jelentése nyomán a rongáló fizeti a helyreállítás költségét.


Nem új találmány a mezőőrség, a nemesrempehollósi Weiner Gyula már a hetvenes években sós puskával járta a határt, elriasztva a tolvajokat.  A sors különös játéka, hogy éppen ebben a körzetben állították fel újra a mezőőri szolgálatot, egyházasrádóci központtal. Sőre Zoltán  polgármester is tud a rempehollósi előzményekről, s mint mondja, tolvajok sajnos  minden időben és rendszerben voltak, vannak, lesznek.

„Épp ideje, hogy vigyázzuk a határt - fogalmazott a település első embere - Már évekkel korábban készültünk a változtatásra, vagyis a mezőőrség újjáélesztésére. Aztán alapos előkészület után bevezettük a mezőőri járulékot. Ez  annyit tesz, hogy hektáronként ezer forintot kell befizetni egy elkülönített, csak erre a célra használható  számlára. A pénzt a szolgálaton túl  a mezei utak fenntartására, javítására, az árkok, átereszek  tisztítására és hasonlókra fordítjuk.  A szolgálat bevált, ezt mutatja,  hogy augusztusban a megyeszékhelyen is bevezették."

Valóban: a szombathelyi önkormányzat döntése alapján négy mezőőrt alkalmaznak augusztustól a  termőföldek őrzésére és védelmére. Kassai György szolgálatvezető  nyilatkozata alapján: „A  mezőőr a működési területén jogosult és köteles az őrzött vagyont veszélyeztető, vagy károsító cselekmény elkövetésén tetten ért személyt igazoltatni, majd felszólítani a távozásra."

Ha a mezőőr olyan járművet észlel, amelyen  lopott termék van, azt feltartóztathatja, a személyeket igazoltathatja, ha szükséges, a rendőrségre bekísérheti.   A mezőőrség komoly és tekintélyes védelmezője a határnak.

Forrás: Vas Népe

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu