Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szorosabban működik együtt Stuttgart és Budapest
A német polgármester szerint a két város problémái hasonlóak

Budapest és Stuttgart fürdővárosi kapcsolatának 25. jubileuma alkalmából szeptember 9-én közös sajtótájékoztatót tartott Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Wolfgang Schuster, Stuttgart főpolgármestere. A két városvezető arról tárgyalt, hogy integrációs programokban, kulturális területen, valamint a gyógyfürdők fejlesztésében működik együtt szorosabban Budapest és Stuttgart a továbbiakban.


Tarlós István elmondta, hogy Stuttgarttal, Baden-Württemberg tartomány fővárosával az utóbbi években csak formális volt a magyar főváros kapcsolata, ezért elhatározták, hogy azt egy együttműködési programmal szorosabbra fűzik. Kiemelte egyebek mellett az integráció kérdését, valamint azt, hogy Stuttgartban megfordult a népesedési trend, gyermekbarát város jött létre, ennek tapasztalataira a magyar főváros is számít. Beszámolt arról, hogy az iskolákat központosítja az állam, azonban fontos a tanítás utáni sportot, a lakótelepi életlehetőségeket megteremteni.

A főpolgármester tájékoztatása szerint a német fél komoly információs anyagot adott át Budapestnek a környezetvédelmi programjairól, a továbbiakban közösen rendeznének egyebek mellett kulturális fesztiválokat. Úgy vélte: mindkét város vízi város, ám a fürdők, gyógyvizek kihasználásában Budapest előrébb tart, így rövidesen magyar delegáció utazik Stuttgartba, hogy átadja tapasztalatait.

Wolfgang Schuster, Stuttgart főpolgármestere sok hasonlóságot említett meg a két város problémái között. Példaként hozta a szociális területet, és elmondta, hogy hat éve egyetemisták bevonásával hálózatot hoztak létre a társadalmi integráció megvalósítására. Az integráció Stuttgart szempontjából nagyon fontos, hiszen a város lakosságának 38 százaléka migrációs háttérrel rendelkezik, az óvodákban és iskolákban ez jelenleg 58 százalék. 

A stuttgarti városvezető összefogást szorgalmazott az energiatakarékosság, az újra felhasználható energia előtérbe helyezése területén is, és a következő nagy tervek között említette egy Párizs-Strasbourg-Stuttgart-München-Bécs-Budapest vasúti vonal kialakítását.

Forrás: Budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu