Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ózdon meg tudták állítani a fészekrakók beköltözését
A miskolci Fidesz-KDNP frakció városházi vizsgálatot kezdeményez Avas-ügyben

Molnár Péter és Kiss János frakcióvezetők, a KDNP és a Fidesz miskolci frakciója nevében arra kérik a város jegyzőjét, hogy folytasson le vizsgálatot arra vonatkozóan, hogy Miskolc Város Önkormányzatánál a rendeletben előírt értékbizonyítványok kiadása során milyen gyakorlat érvényesült azokban az években, amikor a fészekrakó probléma kialakult - írja a MiNap Online.


A két frakcióvezető szeptember 5-én tartott sajtótájékoztatóján Kiss János elmondta: pár napja a Miskolci Napló interjújából kiderült a miskolci lakosok számára, hogy volt a megyében egy város, ahol a fészekrakók beköltözését még időben meg tudták állítani. (Az interjúban Csiszár Miklós, Miskolc jelenlegi, abban az időben Ózd jegyzője nyilatkozott - a szerk.). Ez a város Ózd volt, de jelen állás szerint minden magyar városban meggátolták a csalássorozatot, csak Miskolcon nem, tette hozzá a Fidesz frakció vezetője.

Ezt azért nevezte különösen érdekesnek, mert 2005. augusztus 16-án hatályba lépett a lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendelet módosítása, Kiss János szerint ugyanis a kormány számára ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy problémák lehetnek. A módosítás során kiegészült az egyik bekezdése a rendelkezésnek a következővel: „a lakás vételára nem lehet több sem az illetékes önkormányzat jegyzője által kiadott értékbizonyítvány szerinti értéknél, sem a hitelintézet által megállapított forgalmi értéknél."

Ezzel a képviselőcsoport vezetője szerint egy „aduászt" adtak az önkormányzatok kezébe, amivel blokkolni tudták az ál-adásvételeket. Komoly aggályok merültek fel azonban véleménye szerint a tekintetben, hogy Miskolc ezzel hogyan élt.

Idézett a Népszabadság 2005. augusztus 19-i cikkéből, melyben azt írják: „a szigorítás alapját mindenesetre azok az élelmes nagycsaládosok jelentik, akik kis értékű, meglehetősen leromlott állagú ingatlanokat vásároltak meg feltűnően magas összegért. Az új rendeletbe azonban bekerült egy furcsa korlátozó mondat is. E szerint a Fészekrakó-programban a fiatalok otthonteremtési támogatásával vásárolt lakás vételára nem lehet több sem az illetékes önkormányzat jegyzője által kiadott értékbizonyítvány szerinti értéknél, sem a hitelintézet által megállapított forgalmi értéknél.

Telekes György, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal főosztályvezető-helyettese a rendelkezést a visszaélések korlátozásával indokolta. Hiszen - mondta - az önkormányzati és a banki kontroll azt szolgálja, hogy ne lehessen értéktelen lakások dupla, vagy tripla árú ál-adásvételével kicsalni az állami támogatást."

Molnár Péter bejelentette: frakcióik nevében arra kérik a jegyzőt, hogy folytasson le vizsgálatot arra vonatkozóan, hogy Miskolc Város Önkormányzatánál a rendeletben előírt értékbizonyítványok kiadása során milyen gyakorlat érvényesült. Szeretnék, ha tisztázódna a kép minden miskolci számára az ügyben.

A kereszténydemokrata frakció vezetője arról is szólt, hogy a városvezetés által forszírozott fokozott ellenőrzések kapcsán nem véletlenül említette a közelmúltban, hogy érdemes tovább sűríteni, haviról heti rendszerességűre. A korábbi ötven mellett ugyanis egy hét alatt újabb négy lakást hagytak el a fészekrakó csalók a sziszifuszi munka eredményeként.

Forrás: MiNap Online

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu