Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Esztergom az állami inkasszó felfüggesztését kéri
Szeretnék megőrizni a város alapszintű működőképességét és megkezdeni az adósságrendezést
Az állami inkasszó felfüggesztését kéri Esztergom képviselő-testülete a nemzetgazdasági minisztertől. A döntést a jelenlévő 13 képviselő igen szavazatával fogadták el. A kérés indoklásakor több képviselő elmondta, hogy Esztergom a fizetésképtelenség szélén áll, azonban a 733 millió forintos inkasszó felfüggesztésével elérhető, hogy a város alapszinten működjön és végrehajthassa az adósságrendezést.

Az állam 2011 decemberében város anyagi gondjai miatt átvette az esztergomi intézményeket, azonban az önkormányzattól inkasszóval leemeli ezen intézmények működtetési költségét, ezért a város költségvetését 1,1 milliárd forintos fedezetlen hiánnyal fogadták el.

Tétényi Éva független polgármester kezdeményezte, hogy a testület felterjesztési jogával élve kérjen törvénymódosítást, azaz a felfüggesztés helyett töröljék el az inkasszót. „Ha a felterjesztést választjuk, a kormányzatnak kötelező a kérdést megtárgyalni, ez a saját városunk érdekében szükséges lépés" - fogalmazott a szavazás előtt a polgármester. Ezt a kezdeményezést a testület többségét adó Fidesz-frakció leszavazta.

A testület 13 igennel megszavazta, hogy a település pályázatot nyújt be az önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok megsegítésére rendelkezésre álló forrásokra 1,1 milliárd forint erejéig, mely az állami inkasszó nagyságával megegyező összeg.

Az ülésen Tétényi Éva ismertette, hogy a városnak több tízmilliós, 90 napos lejárt tartozása van egy hitelezővel szemben, a testületnek ezért a törvények szerint kötelező új adósságrendezést indítani. Az aljegyző közölte, a testületnek a 90 napos lejárat után nyolc napja van, hogy tárgyalásokat indítsanak a hitelezővel az összegről.

Tájékoztatása után a fideszes képviselők leszavazták a polgármester indítványát az új adósságrendezési eljárás kezdeményezéséről, és a fideszes Zoltai Dániel képviselő indítványát fogadták el, hogy a hitelezővel tárgyalásokat kezdenek az adott követelés átütemezésére.

A polgármester a nyílt ülés utolsó napirendi pontjaként, sokadik alkalommal, működésképtelenségre hivatkozva előterjesztette a testület önfeloszlatását, melyet a testület többségét adó Fidesz-frakció nem szavazott meg.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu