Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 3.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egészségügyi csúcsintézményt állítana fel a kormány
Az ONEI többek között az önkormányzatok helyi egészségpolitikáinak támogatására jönne létre

Új, országos hatáskörű egészségügyi szervezetet állítana fel a kormány októbertől három korábbi háttérintézmény összeolvasztásával, t - derül ki a kormányzati portálon megjelent rendelet-tervezetből. A leendő Országos Népegészségügyi Intézet (ONEI) tervezett feladatkörei közé tartozik majd az is, hogy „standardokat, irányelveket" fejlesszen ki a kábítószer-fogyasztás megelőzéséért.


Az ONEI három másik egészségügyi háttérintézmény, az Országos Alapellátási Intézet, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet és az Országos Egészségfejlesztési Intézet összeolvadásával jönne létre, főigazgatóját az egészségügyért felelős miniszter nevezné ki öt évre - derül ki a kormányzati portálon közzétett rendelet-tervezetből, amely október 1-jén lépne életbe.

Az új intézet irányítaná majd „a népegészségügyi politika szakmai megalapozását" és közreműködne „a lakosság egészségi állapotát meghatározó vagy jelentős mértékben befolyásoló jogszabályok előkészítésében, a jogszabályok végrehajtásának értékelésében" is - olvasható a tervezetben. 

Emellett az ONEI támogatást nyújtana az önkormányzatok helyi egészségpolitikáinak megvalósításához, és a „helyi közösségek testi és lelki egészséget fejlesztő, egészséget támogató munkájához" is. Az országos hatáskörrel induló szervezet többek között még elemzéseket, háttértanulmányokat és tudományos állásfoglalásokat is kiadna majd, illetve ajánlásokat fogalmazna meg a miniszternek és a tiszti főorvosnak is.

Az intézet közreműködik majd „a táplálkozás és az egészségi állapot közötti összefüggések elemzésében", és „felderíti, azonosítja és rangsorolja a népegészségügyi problémákat", és „célzott intézkedéseket tervez, kezdeményez".

Számos más feladata mellett az új intézmény a „kábítószer-fogyasztás, a dohányzás, az alkoholfogyasztás és más szenvedélybetegségek, továbbá a lelki egészség területén nemzeti fókuszpontként és szakmai-módszertani központként" működik majd, és „irányelveket, standardokat fejleszt ki a kábítószer-megelőzés területén".  

Forrás: hvg.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu