Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Miskolc önkormányzata rendet fog teremteni Avason
Még mindig több mint kétszáz „deviáns magatartást tanúsító" család él a fészekrakós lakásokban

A miskolci városvezetésnek van egy „nagyobb ívű terve" arra, hogy a Fészekrakó programban érintett lakásokban rend, tisztaság és nyugalom legyen - jelentette ki Kriza Ákos polgármester augusztus 27-én az M1 Ma reggel című műsorában. A városvezető felidézte, hogy a kormány 2005-ben változtatta meg a lakáshoz jutási rendeletet. Ezt akkor a helyi önkormányzat egy olyan rendelkezéssel is megtoldotta, amely révén jelentős könnyítéssel lehetett kamatmentes kölcsönhöz jutni a Miskolcon.


Elsősorban Avas és Diósgyőr területén végül többen jövedelemigazolás, illetve önrész befizetése nélkül jutottak lakáshoz, közülük sok család beköltözését követően nem fizette a közműdíjakat, a közös költséget. A Fészekrakó programhoz kötődően több feljelentés született a program keretében nyújtott banki jelzáloghitelek felvétele során történt visszaélésekkel kapcsolatban. A Miskolci Törvényszéken május 22-én kezdődött elsőfokú tárgyaláson 278 vádlott ügyét tárgyalják. Akkor azt mondták, ítélet várhatóan ősszel születhet.

Kriza Ákos ennek kapcsán azt mondta: meglátása szerint nem lesz ősszel ítélet, ezért nem is várnak a bíróság döntésére, hanem teszik a dolgukat. Úgy fogalmazott, tudják mi a „kötelességük a miskolciakkal szemben". Bár a hatósági ellenőrzéseknek köszönhetően már több mint ötvenen elköltöztek, még mindig több mint kétszáz „úgymond deviáns magatartást tanúsító család él" a fészekrakós lakásokban - mondta a miskolci polgármester, hozzátéve: a hatósági ellenőrzések mellett a miskolci városvezetésnek is van még a tarsolyában néhány megoldási lehetőség, ugyanis nem nyugszanak, „amíg rend nem lesz Diósgyőrön és Avason".

Miskolc avasi lakótelepére 2005-től, főleg vidékről sokgyermekes családok költöztek be a Fészekrakó program révén, amely használt ingatlanok vásárlása esetén jelentős állami támogatást biztosított számukra; ezt a lehetőséget használta ki egy ügyvédi iroda köré szerveződött csoport. Így 132 ingatlanhoz jutottak hozzá olyanok, akik valótlan tartalmú munkáltatói igazolást mutattak be, így természetesen sem a felvett hitelt, sem pedig a rezsit nem tudták fizetni. Az ingatlanokat megvásárlóknak csupán a gyermekek után járó szociálpolitikai támogatás jelentette az önrészt. Ezzel az eljárással az ügy 278 gyanúsítottja mintegy 900 millió forintos kárt  okozott.

Gyurcsány Ferenc a programról 2005 januárjában a következőt mondta: az újabb lépés az igazságosabb lakástámogatási rendszer felé azt jelenti, hogy a Fészekrakó program révén a 30, illetve a 35 év alattiaknak más-más konstrukcióban, a kormányzat jelentős támogatást nyújt a lakáshoz jutás megkönnyítése érdekében.

Az „igazságosabb lakástámogatási rendszert" kihasználóknak köszönhetően pedig áldatlan állapotok uralkodtak el a lakótelepen. Megjelentek az ágyi poloskák, többen vécének használták a lépcsőházat, előfordult, hogy egy lakásban tizenöten-húszan laktak. Az mno.hu avasi riportjában pedig azt mesélték az ott lakók, hogy a fészekrakók néven elhíresült beköltözők miatt eladhatatlanná váltak a telep lakásai.

Forrás: MTI-MNO

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu