Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Csőd után válságköltségvetést fogadtak el Hevesen
A település a rendszerváltás óta forráshiánnyal működik, csupán önhikiből tudták biztosítani a közszolgáltatásokat

Válságköltségvetést fogadott el augusztus 27-i ülésén Heves város önkormányzata, miután július elején csődöt jelentett a település, és adósságrendezési eljárás indult. A válságköltségvetés elfogadása ilyen esetben azért szükséges, mert az adósságrendezési eljárás hatálya alatt az önkormányzat csak a törvényben meghatározott kötelező feladatok ellátását finanszírozhatja.


Így a válságköltségvetés életbelépésével nem kapnak tiszteletdíjat az önkormányzati képviselők, és felfüggesztettetek a civil szervezetek sporttámogatását is. A korábban az önkormányzat által működtetett Eötvös József középiskolát átvette a Magyarországi Református Egyház.

Csáki Zsigmond polgármester (független) az ülésen elmondta: levélben kérte a Belügyminisztériumtól, hogy a kialakult helyzetben engedje el az önkormányzatnak egy korábbi, 125 millió forintos, az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került településeknek adott úgynevezett önhiki támogatás visszafizetését, és további 40 millió forintot kértek a tárcától.

Pálné Németh Valéria, a bíróság által megbízott Kelet-Holding Zrt. pénzügyi gondnoka felhívta a figyelmet arra, hogy a válságköltségvetés elfogadása alapján még egy reorganizációs tervet is meg kell fogalmaznia a képviselő-testületnek.

Az ülésen Kis Tamás, a Jobbik képviselője azt a javaslatot tette, hogy a képviselő-testület oszlassa fel magát, és írjanak ki új választásokat, mert jelenlegi formájában nem működőképes az önkormányzat. A javaslatot a képviselők többsége elutasította.

Az adósságrendezési eljárás megindítását saját maga ellen kérte az önkormányzat, miután a kifizetetlen szállítói tartozások meghaladták a 400 millió forintot, és további egymilliárd forintos követeléssel állhatnak elő a hitelezők.

Csáki Zsigmond korábban az MTI-nek elmondta: a település gyakorlatilag a rendszerváltás óta forráshiánnyal működik, és csupán az állam által biztosított önhikiből tudták biztosítani a közszolgáltatásokat.

Ez vezetett oda, hogy a 2007-ben fejlesztési céllal kibocsátott kötvényekért kapott pénz egy részét kénytelenek voltak működtetésre felhasználni, miközben folyamatosan csökken az önhiki összege is. Most pedig elfogyott a pénz.

A számlavezető pénzintézet beszüntette a hitelezést, illetve inkasszót tett az önkormányzati számlára a közétkeztetést szolgáltató cég is. Az önkormányzat ebben a helyzetben kérte az adósságrendezés elrendelését a bíróságtól.

Hangsúlyozta, hogy város, amelynek kevés az adóbevétele, évente 400 millió forinttal pótolja ki a közoktatási normatívát, kistérségi központi orvosi ügyeletet, zeneiskolát működtet, illetve fenntartja az Eötvös József középiskolát, amelybe 40 településről érkeznek a diákok.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu