Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Folytatódik a helyi önkormányzatok ellenőrzése
A második ütemben Ráckeve, Piliscsaba, Pusztaszentlászló és Polgár vagyongazdálkodását vizsgálja a számvevőszék
Az ÁSZ újabb ütemmel folytatja az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályszerűségi ellenőrzését. A második ütem keretében további négy települési önkormányzatnál (Ráckeve, Piliscsaba, Pusztaszentlászló, Polgár) kezdődött meg a helyszíni ellenőrzés. A kockázatértékeléssel kiválasztott négy önkormányzattól az Állami Számvevőszék írásban megkérte az ÁSZ törvényben előírt közreműködési kötelezettség teljesítése körébe tartozó dokumentumokat.

Az ÁSZ elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján első ütemben ellenőrzött négy városi önkormányzatnál a vagyongazdálkodás szabályszerűségének helyszíni ellenőrzése a napokban befejeződött. A szerzett tapasztalatokra építve ugyanazzal az ellenőrzési programmal folytatódik az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályszerűségi ellenőrzésének második üteme további négy, kockázatértékelés alapján kiválasztott települési (két városi, egy nagyközségi és egy községi) önkormányzatnál.

Az ellenőrzött időszak a második ütem esetében is a 2007. január 1-je és 2011. december 31-e közötti időszak. Az ellenőrzésre kiválasztott önkormányzatok megkezdték azon előzetesen bekért szakmai dokumentumok, adatok előkészítését és az ÁSZ-hoz történő megküldését, amelyek szükségesek az ellenőrzési programban rögzített célok megalapozott megválaszolásához.

Az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályszerűsége - több ütemben tervezett - ellenőrzésének célja, hogy az ÁSZ minél több önkormányzatnál rámutasson a vagyongazdálkodás szabályozásának és szabályosságának problémáira, a jó gyakorlatokra, ezáltal is segítve a közpénzek nyilvános és átlátható felhasználását.

Augusztus 22-étől induló második ütem helyszíni ellenőrzésének első szakaszában a számvevők feldolgozzák a dokumentumokat, felülvizsgálják a tanúsítványokat, elvégzik a vagyongazdálkodás szabályozottsága és működése megfelelőségének értékelését. Ezen időszak alatt folyik az első ütemben végzett ellenőrzésekről szóló jelentések felülvizsgálata, külső-belső egyeztetése, valamint az ellenőrzés-vezető megkezdi továbbra is ugyanazon ellenőrzési program alapján a harmadik ütem ellenőrzésének előkészítését -tájékoztat az Állami Számvevőszék hírportálja.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu