Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Három gyilkosság történt három hónap alatt Pécsett
Páva Zsolt polgármester a város közbiztonságának értékelését kérte

Pécs közbiztonsági helyzetének értékelését kérte Páva Zsolt polgármester augusztus 23-án Korontos Zoltán helyi rendőrkapitánytól a városban az elmúlt hónapokban elkövetett emberölések miatt. A Dunántúl legnagyobb városában az elmúlt három hónapban három gyilkosság történt. Május végén egy valutázót öltek meg, júliusban egy pécsi rendőrségi pszichológus, a napokban pedig egy belvárosi szórakozóhely biztonsági őre vált áldozattá.


Páva Zsolt a baranyai megyeszékhelyen Korontos Zoltánnal tartott közös sajtótájékoztatóján azt mondta: abban kérte a rendőrkapitány közreműködését, hogy az egyedi esetek és a különböző bűncselekménytípusok vizsgálatával jelezze a trendek esetleges változását, segítsen az általános következtetések levonásában és a közbiztonság értékelésében az elmúlt időszak történéseinek fényében.

„Nem állítom, hogy a városban a közbiztonság helyzete drámaian megváltozott volna, a kiemelt bűncselekmények viszont joggal háborítják fel és töltik el aggodalommal a pécsi közvéleményt" - jegyezte meg a fideszes politikus. Hozzátette: megítélése szerint pánikra nincs ok, de ha a vizsgálat eredménye szükségessé teszi, a belügyminiszterhez fordul segítségért.

Korontos Zoltán arról szólt, hogy a kérés nem újdonság a rendőrségnek, mert a testület rendszeresen elemzi a munkájára nézve meghatározó tendenciákat. „Az elmúlt időszakban Pécsen történt három emberölés rendőrszakmai szempontból nem sok, de érzelmi alapon megközelítve egy is tragédia. Siker viszont, hogy mindhárom bűntett elkövetője kézre került" - mondta. Hozzáfűzte, vizsgálják, hogy e bűncselekmények motivációjában vannak-e olyan körülmények, amelyek használhatók a bűnmegelőzésben.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu