Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Lobbizással sem lehetett járási székhely Budaörsből
Wittinghoff Tamás városának nem sikerült, ami Nagykőrösnek, Aszódnak és Vecsésnek igen

Minden fórumon lobbizott, minden feltételnek megfelelt, mégsem lett járási székhely Budaörs - mondta a település polgármestere augusztus 17-én az MTI-nek. Wittinghoff Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) a napokban nyilvánosságra került járási besorolásról szólva úgy fogalmazott: mindent megtettek, hogy Budaörs érdemeinek megfelelően bekerüljön a Pest megyei listába, ám felvetéseikre cinikus válaszokat kaptak, érveiket lesöpörték.


"Mérhetetlenül szomorú és csalódott vagyok" - fogalmazott az egykori SZDSZ-es politikus, hangsúlyozva: nem a végül járási székhellyé előlépett szomszéd, Budakeszi ellen, hanem a budaörsiekért lobbiztak. Wittinghoff Tamás emlékeztetett rá, hogy a település képviselő-testülete már januárban jelezve: nem értenek egyet az előzetes koncepcióval, mely szerint városuk a jövőben a Budakeszi központú járáshoz tartozna.

A polgármester az MTI-nek küldött akkori közleményében egyebek mellett azt írta: a korábban járási székhelyként, később kistérségi központként funkcionáló Budaörs számára több szempontból is elfogadhatatlan lenne ez a megoldás. Érvként említette például, hogy az általa vezetett város intézményrendszere, közigazgatása, közlekedési kapcsolatai kiválóak, illetve, hogy míg Budakeszi lakossága csupán 14 ezer, addig Budaörsön csaknem 30 ezren élnek.

A polgármester szerint a budaörsi képviselő-testület határozatával, illetve a leendő járásra vonatkozó elképzeléseivel az érintett települések is egyetértettek.

Wittinghoff Tamás aláhúzta: már az év elején jelezték, hogy nem lenne szerencsés, ha „a döntéshozók politikai szempontok, a testületek összetétele, vagy a polgármesterek pártállása alapján jelölnék ki egy-egy járás székhelyét".

A döntés megszületett, már nem lehet ellene mit tenni summázta véleményét a szerinte „bűnösnek kikiáltott" Budaörs polgármestere.

A napokban közzétett kormányrendelet szerint a korábban tervezettnél hárommal több, összesen 18 járásközpont jön létre a jövő évtől az egymillió-kétszázezret meghaladó lélekszámú Pest megyében. Ezek: az aszódi, a budakeszi, a ceglédi, a dabasi, a dunakeszi, az érdi, a gödöllői, a gyáli, a monori, a nagykátai, a nagykőrösi, a pilisvörösvári, a ráckevei, a szentendrei, a szigetszentmiklósi, a szobi, a váci és a vecsési.

Az utólag a listára kerülő három település, Aszód, Nagykőrös és Vecsés illetékesei az MTI-nek azt mondták, hogy eredményes lobbizásuknak köszönhetően válhatnak közigazgatási központtá. A budakeszi járás összesen 12 települést foglal majd magába, közöttük Budaörsöt, Herceghalmot és Biatorbágyot, míg Törökbálintot az érdi járáshoz sorolták.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu