Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 19.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Székesfehérváron megoldották az Alba Volán-ügyet
A buszcég marad, az állam és az önkormányzat közösen rendezi az elmúlt években felhalmozódott hiányát

Székesfehérvár közgyűlése augusztus 17-én jóváhagyta az Alba Volán Zrt.-vel kötendő megállapodást, amely biztosítja a városban a közösségi közlekedést és rendezi az elmúlt időszakban kialakult vitás kérdéseket. A létrejövő megállapodással elhárult egy új menetrend bevezetésének kényszere.


A megállapodásra volt szükség, a cég a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) döntése alapján szeptember 1-jétől felmondta a várossal fennálló szerződését, miután a közösségi közeledésen a 2006-2007-ben hozott hibás kormányzati döntések miatt 1,7 milliárd forint hiány keletkezett, ami már a napi szolgáltatást is veszélyeztette - mondta el Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester az előterjesztés indoklásában.

A helyzet rendezése érdekében a város önkormányzata többször tárgyalt az MNV Zrt.- vel, s a legutóbbi egyeztetésen mindenki által elfogadható megoldás körvonalazódott, amit az augusztus 17-i ülésén a képviselő-testület is jóváhagyott: az állam és az önkormányzat közösen rendezi az elmúlt években felhalmozódott hiányt. A keletkezett hiány összegéből a város önkormányzata 830 millió forint kifizetését vállalja, amit ütemezetten, kamatmentesen kell kifizetnie.

A megállapodás megkötése után 200 millió forintot átutal az önkormányzat az Alba Volán Zrt.-nek, a fennmaradó összeget pedig kamatmentes részletekben, tíz év alatt törleszti majd. A fenntartható tömegközlekedés érdekében az eddigi 100-110 millió forint éves támogatás helyett 224 millió forinttal támogatja a közösségi közlekedést a város, s feltételül szabja a szolgáltatás fenntartását. Mindezek fejében a közlekedési cég visszavonja a szolgáltatás felmondására irányuló döntését.

A létrejövő megállapodással elhárult egy új menetrend bevezetésének kényszere. Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester a közgyűlésen arra kérte az önkormányzat és a közlekedési cég szakembereit, hogy október végére készítsék elő egy fenntartható, finanszírozható, s az utasok igényéhez igazított, új helyi autóbusz-hálózat és menetrend tervezetét.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu