Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Lehetőség a települések versenyképesebbé tételére
Hogyan működik a „Vállalkozói Önkormányzatokat!” program?

Ma, amikor kemény verseny folyik az országok között abban, hogy minél több külső tőkét saját régiójukba csábítsanak, nem mindegy az sem, hogy ez a tőke hová, melyik településre kerül. Annak a településnek van nagyobb esélye arra, hogy működő tőkét vonzzon, amely megteszi a megfelelő lépéseket a tőke fogadására. Ezeknek a lépéseknek a megtételében segíthet a Finanz Holding Zrt. vállalkozói önkormányzatok kialakítását segítő programja.


„A Finanz Holding Zrt. által kidolgozott körülbelül 130 kérdésből álló kérdőív lehetőséget teremt a településvezetőknek arra, hogy a kérdéseken végigmenve megállapítsák, hol tartanak a vállalkozói önkormányzati szemléletük erősítésében" - kezdi a program ismertetését Pálfi Jenő elnök-vezérigazgató, hozzátéve, hogy mindez a 2013-ban életbe lépő Új ÖTV alapján várható pénzügyi megszorítások kivédésére, és települések reménybeli felvirágoztatásra alternatívát kínál.

A „Vállalkozói Önkormányzatokat!" program kiépítésének első lépése, hogy sorszámozott elektronikus kérdőívet küldenek az érdeklődő polgármestereknek, akik ennek segítségével áttekinthetik saját kapacitásaikat, erőforrásaikat, lehetőségeiket, s a kérdésekre adott válaszokból messzemenő következtetéseket tudnak levonni - tudjuk meg Pálfi Jenőtől.  A megválaszolt kérdőívek alapján a társaság elkészíti a települések (és környékük) profilját. Ebben a profilban, vagy szöveges arculatban a társaság úgy próbálja bemutatni az adott települést, hogy a leírásban a befektetők, vállalkozók szempontjait fogja előtérbe helyezni.

Az így kidolgozott profilokat visszaküldik az önkormányzatok részére jóváhagyásra, majd a jóváhagyott profilok felkerülnek egy többnyelvű honlapra, amelyet a társaság a rendelkezésünkre álló források és lehetőségek arányában kiajánl olyan cégeknek, beruházóknak fejlesztőknek, bel és külföldi vállalkozóknak, cégeknek, akik és amelyek az adott település profil alapján szóba jöhetnek.

Igény esetén társaság közreműködik a felek között a projektek előkészítésében, tárgyalásokban, fordításban és egyéb gazdasági ügyekben, a továbbiakban pedig elvégzik a folyamatos karbantartást, a honlap menedzselését, az új belépők kezelését és a szolgáltatás folyamatos felszínen tartását.

De miért is van erre szükség? - kérdezzük az elnök-vezérigazgatót, aki amerikai példákra hivatkozik. Az USA-ban ugyanis a 80-as évek elején ismerték fel, hogy nem elegendő az, hogy az önkormányzatok több-kevesebb sikerrel ellátják a rájuk rótt feladatokat. Ma, amikor kemény verseny folyik nagy gazdasági régiók, országok között abban, hogy minél több külső tőkét saját régiójukba csábítsanak, nem mindegy az sem, hogy ez a tőke hová, melyik településre kerül. Annak a településnek van nagyobb esélye arra, hogy működő tőkét vonzzon, amely megteszi a megfelelő lépéseket annak fogadására. S mindamellett, hogy ezeket a lépéseket megteszi, lennie kell egy szervezetnek, amely ezt megfelelően el is tudja juttatni az érdekeltekhez.

„Tudjuk - folytatja Pálfi Jenő - voltak, vannak állami kísérletek ilyen vagy hasonló koncepcióval, de valamilyen okból nem sikerült tartós eredményeket elérniük. Az is kétségtelen tény, hogy a mi kezdeményezésünk sikere az önök kezében van. Ha az érdeklődés csekély, akkor nem tudjuk a projektet végrehajtani. Ha a leendő partnereink felismerik, most jött el annak az ideje, hogy megpróbáljanak többet tenni saját választóik, településük jövőjéért és készek konstruktívan együttműködni velünk, akkor sikert érhetünk el közösen önökkel. 

Azt is ki kell azért emelnünk, hogy sikerünk vagy netán kudarcunk nem lehet független az ország, sőt az Európai Unió politikája, gazdaságpolitikájának alakulásától. De úgy gondoljuk, előre kell tekintenünk. Ha mi a saját mikrokörnyezetünkben sok-sok helyen megtesszük a megfelelő lépéseket egy idő múlva országos szinten is érzékelhető lesz munkálkodásunk eredménye."

A programmal és a kérdőívvel kapcsolatban a finanz@finanz.hu címen lehet érdeklődni.

További információ: http://www.finanz.hu/
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu