Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kedvezmények, korszerűen
Hungary Card 2011: egyszerűbb ügyintézés, nagyobb variációs lehetőség
A térkép, az útikönyv és a fényképezőgép mellé egyre többen teszik hátizsákjukba, illetve gépkocsijuk kesztyűtartójába a Hungary Cardot is, hiszen a Hotelinfo Kft. sokféle kedvezményekre jogosító kártyája közel másfél évtizede jelent meg a piacon és – bár a krónikus gazdasági válság utazási szokásainkat is alaposan megváltoztatta – azóta sem veszített népszerűségéből. Holczerné Szentirmai Ágnessel, a Hotelinfo Kft. PR-igazgatójával a kártya előéletéről, jelenéről, az internetes szolgáltatásokra való fokozatos áttérésről, illetve a turisztikai szektorban tapasztalható tendenciákról beszélgettünk. 

Amikor mindenki jól jár


„Kellett egy kiadvány, amiben összefoglaljuk az ország turisztikai kínálatát, s eljuttatjuk a belföldi és külföldi turistákhoz, így 1991-ben elkészítettük az első Hungary Info katalógust – – kezdi a történetet Holczerné Szentirmai Ágnes. A Magyar Turizmus Kártya – amellyel a katalógus 1997-től egészült ki – eleinte sokkal egyszerűbb volt a mainál, mindössze egyes szállodákban és éttermekben lehetett kedvezményeket igénybe venni vele. „Egy évvel később leszerződtünk a MÁV-val és a Volánnal, s fokozatosan kibővültek a szolgáltatásaink. Azóta bebizonyosodott, hogy a kártya minden résztvevő számára hasznos: növeli a forgalmát a szolgáltató kis- és középvállalkozóknak, valamint a nagy állami cégeknek, előnyös a non-profit szférának, míg az önkormányzatok bevételét a vállalkozók által befizetett helyi iparűzési adó, illetve a turisták által befizetett és ennek arányában a költségvetésből kiegészített idegenforgalmi adó növeli.”

Az IC-pótjegyektől a fürdőbelépőkig 

A kártya alapszolgáltatása a szállodákban, panziókban, fizetővendéglátóhelyeken és éttermekben beváltható 10-20 százalékos engedmény volt, majd – az utazók igényeinek figyelembe vételével – sokszorosára szélesedett, s folyamatosan szélesedik a paletta. Idén sincsen ez másképpen: növekszik a félárú menettérti vasúti jegyek vásárlására, illetve az ingyenes Intercity-pótjegyek és a vasúti kerékpárjegyek váltására jogosító szelvények száma. Az egy útra szóló vonatjegyek, illetve a távolsági buszjegyek váltására szóló kedvezmények száma nem változik. 
 A MÁV-Start Kártya jövőre is 5000 forinttal olcsóbban vásárolható a Hungary Card Plus segítségével, ahogyan lesznek vidéki nagyvárosokban használható ingyenes napijegyek, hajózásra-, taxizásra- és autóbérlésre vonatkozó kedvezmények. Változatlan olcsóbban lehet jegyet váltani számos gyógy-, strand-, élmény-, és termálfürdőbe – például Cserkeszőlőn, Sárváron, Pápán, Mórahalmon, Harkányban, Miskolc-Tapolcán és Egerszalókon –, s a kulturális kedvezmények köre (ingyenes múzeumbérletek, kedvezményes színházi-, cirkuszi-, állatkerti-, fesztivál, és egyéb belépők) is megegyezik az ideivel.

Elektronikus ügyintézés 

„Jövőre az igazi nagy változás nem a választékban, hanem a kedvezmények érvényesítésének módjában jelentkezik majd” – ismerteti Holczerné Szentirmai Ágnes. „A kártyához tartozó szelvényfüzet mérete mindössze a negyede lesz az ideinek, csak a közlekedési jegyeket tartalmazza majd. Minden egyéb – például kulturális programokra vagy fürdőlátogatásra vonatkozó – kedvezményt az internetről lehet majd letölteni a kártyaszám és egy jelszó segítségével. Újdonság továbbá, hogy mostantól a letölthető elemek külön is megvásárolhatók, illetve, hogy a www.hungarycard.hu weboldalon közvetlenül, elektronikus úton is lehet szállást foglalni.”
 Az újítás elsődleges célja, hogy nagyobb variációs lehetőséget biztosítson a kártyatulajdonosok, főként az autósok számára. A legutóbbi statisztikák szerint ugyanis a hazai utazók, kirándulók 68 százaléka gépkocsival közlekedik, ami többszöröse a vasutat (16 százalék), illetve a távolsági buszt (12 százalék) választóknak. „Az autósok kényelmét szolgálja az is, hogy az eddigiektől eltérően közvetlen sms, illetve internetes kapcsolat lesz a MOL-lal és az Állami Autópályakezelő Zrt.-vel, így sokkal egyszerűbb lesz az ingyenes autópálya matrica megváltása, s benzinár-kedvezmény érvényesítése” – teszi hozzá a PR-igazgató.

Nyár, nyaralás nélkül

Hogy honfitársaink 68 százaléka autóval jár kirándulni, önmagában még pozitív hír is lehetne. Ez azonban csak egy statisztikai adat a sok közül. Holczerné Szentirmai Ágnestől azt is megtudjuk, hogy a válság hatására a turisztikai ágazat minden területén rosszabb évet zártak a korábbinál. A magyarok 60 százaléka idén egyáltalán nem ment nyaralni, a többiek is nagyobb részben a hazai üdülőhelyeket választották. Utóbbiak számára régi, hasznos útitárs a Magyar Turizmus Kártya.  


- A Hungary Card 2011 szolgáltatásait 2012. január 31-ig lehet igénybe venni
- Megvásárolható a Tourinform hálózat irodáiban, a nagyobb vasúti pályaudvarok pénztárainál, információs pultjainál, minden belföldi turisztikai kiállításon, valamint a www.hugrarycard.hu – honlapon


Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu