Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Vereckétől startol a kerékpáros Határon Túra 2012
A karaván résztvevői hét nap alatt 581 kilométert tekernek majd

Kárpátaljáról, a Vereckei-hágótól augusztus 14-én rajtol a kerékpáros Határon Túra 2012, amelynek résztvevői hét nap alatt Budapestig tekernek. Eisenkrammer Károly, a szervező Vuelta Sportiroda vezetője augusztus 10-én, sajtótájékoztatón bejelentette: a tavalyi túrától eltérően idén nem Erdélyből, hanem Ukrajnából, a Vereckei-hágótól indul a kerékpáros karaván, és az augusztus 20-i nemzeti ünnepen érkezik meg a fővárosba.


„A történelemórákon minden magyar diák találkozik a 895-ös évszámmal és a Vereckei-hágóval. Mégis kevesen kerekednek fel, hogy saját szemükkel is megnézzék ezeket a hegyeket. Mi most bringások társaságában éljük majd át azt, hogy honfoglaló őseinknek milyen lehetett Árpád vezetésével eljutniuk a Kárpát-medencébe" - fogalmazott Eisenkrammer Károly.

Az esemény célja, hogy segítse a közvetlen kapcsolatteremetést az anyaország és a határon túl élő magyarság között, ezzel együtt emlékeztessen a történelmi múltra - s mindezt egy emberközeli, természetbarát közlekedési eszköz, a kerékpár segítségével.

„A nemzetnek szüksége van arra, hogy legyenek ilyen események, amelyek a nemzeti összetartozást is jelképezik. A résztvevőknek biztosan nagy élmény lesz a kerékpártúra, örülök, hogy ilyen sokan vállalkoztak rá" - jelentette ki Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, a Határon Túra 2012 fővédnöke.

Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár kezdeményezésére a résztvevők útjuk során az ország számos településére juttatják el a „Fiatalok Közlekedésbiztonsági Nyilatkozatát" - ehhez a felhíváshoz bárki csatlakozhat. A Határon Túra ezzel egyben az Európai Bizottság 4. Európai Közúti Biztonsági Napjának egyik kiemelt fontosságú kísérő eseménye lesz.

A Határon Túra résztvevői augusztus 14. és 20. között összesen 581 kilométert tekernek, s a Vereckei-hágótól Munkács, Vásárosnamény, Sárospatak, Miskolc, Eger és Gyöngyös érintésével érkeznek meg Budapestre.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu