Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

„Kommandósokat” is bevethetnek a parlagfű ellen
Somogy megyében mindent megtesznek az agresszív gyomnövény terjedésének visszaszorítására

Parlagfű-ellenőrzési akciót indít Kaposvár önkormányzata a Somogy Megyei Kormányhivatallal közösen. A várható intézkedésekről Kéki Zoltán címzetes főjegyző és Novák Csaba, a Somogy Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának vezetője augusztus 8-án sajtótájékoztatón számolt be.


Kéki Zoltán emlékeztetett arra, a tulajdonosoknak folyamatos megelőzéssel védekezniük kell a területükön levő növényi károkozók, különösen a parlagfű virágzása ellen. Beszámolt arról, hogy a gyommentesítéssel és a parlagfűvel kapcsolatos eljárások száma növekszik, s az idén már most meghaladta az egy évvel ezelőttit. Közölte: tavaly 209 ügyben járt el az önkormányzati hatóság, amelyből 11 esetben átlagosan 11 ezer forint bírságot szabtak ki.

A parlagfű-ellenőrzési akció keretében a közterület-felügyelők folyamatosan járják majd az utcákat, és ahol fertőzött területet találnak, felszólítják a tulajdonost, hogy 24 órán belül tegye rendbe területét - jelezte a címzetes főjegyző, hozzátéve: amennyiben ennek a tulajdonos nem tesz eleget, akkor a „parlagfű-kommandó" 72 órán belül elvégzi a kényszerkaszálást a tulajdonos költségére, s növényvédelmi bírságot szabnak ki: ennek összege ötmillió forintig terjedhet.

Kéki Zoltán kitért arra is, hogy a parlagfüves vagy kaszálatlan területekről a 80/205-230-as ingyenesen hívható telefonszámon lehet bejelentést tenni, az idősek és a betegek telkét pedig - amennyiben nincs segítségük - Kaposvár önkormányzata kérésre ingyen lekaszálja.

Novák Csaba, a Somogy Megyei Kormányhivatal szakhatóságának igazgatója elmondta: külterületen a növény- és talajvédelmi igazgatóság, illetve a földhivatal intézkedhet. Ők a bejelentések mellett műholdfelvételek alapján is ellenőriznek - tette hozzá, utalva arra, hogy a parlagfű elleni védekezés részeként a nehezen megközelíthető területeken az idén is lesz légi felderítés.

Somogy, Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mellett, az ország azon területei közé tartozik, amelyek leginkább szennyezettek parlagfűvel.

Forrás: MTI -STOP.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu