Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újra Fülöp Eriket jelöli Tiszavasváriban a Jobbik
A párt alelnöke úgy véli, a Fidesz-KDNP „Esztergomot akar csinálni” a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városból

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Újra Fülöp Eriket jelöli polgármesternek Tiszavasváriban, ahol augusztus 1-jén oszlatta fel magát a képviselő-testület, és így ősszel időközi önkormányzati választás lesz - jelentette be augusztus 3-án a parlamenti párt alelnöke a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban tartott sajtótájékoztatón.


Gyüre Csaba, aki a párt országgyűlési képviselője is, elmondta: úgy értékelik, hogy Tiszavasvári jobbikos városvezetése kiváló munkát végzett a ciklus eddigi másfél évében, megállította a város adósságállományának növekedését és stabilizálta az önkormányzat gazdálkodását.

A politikus szerint „így látják ezt a település lakói is, s a Jobbik ismét meg fogja nyerni az időközi választást Tiszavasváriban". Gyüre Csaba hozzátette: „a Fidesz-KDNP Esztergomot akar csinálni Tiszavasváriból, mert nem tudja elviselni a önkormányzati választásokon elszenvedett vereségét, ráadásul nem nézi jól szemmel azt sem, hogy a Jobbik már 23-24 százalékos választói támogatásnál jár, ami veszélyt jelent számára a hatalma megtartásánál".    

A sajtótájékoztatón Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere - aki a később kiírásra kerülő választás napjáig „ügyvezetőként" ellátja a tisztséget, hangsúlyozta: 2010-ben 446 millió forint mínusszal vette át a Jobbikos többség az előző önkormányzattól a költségvetést, s 2011-ben 30 millióval csökkentették azt. Az idei évre, 2012-re pedig még kevesebb, 370 milliós forráshiánnyal fogadták el a helyi a büdzsét.

Cáfolta azt a Fidesz-KDNP-s állítást, hogy egymilliárd forint értékű, az előző önkormányzat által elnyert beruházási pályázatot adtak vissza. Kifejtette: négy Leader-programra beadott pályázatról mondtak le, mert azok - szerintük - nem szolgálták a város fejlődését, emellett jelentős helyi forrást igényeltek volna, amit nem engedhettek meg a helyhatóság nehéz gazdasági helyzetében.    

Fülöp Erik szerint a képviselő-testület önfeloszlatásában szerepet játszhatott az is, hogy nem kaptak tiszteletdíjat a helyi képviselők, csak az igazolt költségeiket térítették meg. „Az előző ciklusban 130-140 millió forintot költöttek Tiszavasváriban tiszteletdíjra, valamint a két alpolgármester és a polgármester, továbbá az intézményvezetők jutalmazására, amit érthetően nem folytattunk tovább" -magyarázta.

Fülöp Erik arra is kitért, hogy azért nem jelölte a testület önfeloszlatásáról végül határozó hét képviselő alpolgármester-jelöltjét a tisztségre, mert - állította - Palló Sándor (Fidesz-KDNP) az egyeztetéseken többször azt nyilatkozta, hogy nem adná fel főállását a megyeházán, ahol dolgozik.

Forrás: Origo - MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu