Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Pénz kell az önkormányzatoknak, márpedig az nincs
Egy félig már elfogadott költségvetés mellett is alig lehet tudni, miből gazdálkodhatnak a városok jövőre

Ügyes - csettinthetünk, amikor azt látjuk, milyen új és újfajta ötleteket eszelnek ki városok vagy kerületek vezetői arra, hogyan szerezhetnének egy kis pluszpénzt az önkormányzat kasszájába. A némileg kétkedve dicsérő szavak persze csak addig tartanak, amíg azt valaki másnak kell kifizetnie, de ettől még tény: alapos munkát végeznek azok, akik kitalálják, miből lehetne bevételt szerezni - írja a Világgazdaság.


Biztosak lehetünk abban is, hogy nincs olyan városvezető, aki szeretne elmenni a határokig az ilyenfajta bevételek növelésében. Különösen nem a ciklus felénél, alig másfél évvel a következő parlamenti, majd önkormányzati választások kampányidőszakának kezdete előtt.

Nem kell nagy politikatudományi szakértőnek lenni, hogy lássuk, ez nekik is igencsak rossz lehet. Ám itt rögtön tovább kell gondolni a híreket: a városvezető nem fog belebukni az adóemelésekbe és más bevételek növelésébe, ha a befolyó pénzt a városuk fejlesztésére fordítják. Ami sok helyen történik, azt hatalmas demagógia volna egyszerű pénzbehajtásnak nevezni. Nem csak erről van szó ugyanis.

De sajnos nem is csupán arról, hogy hatalmas, újszerű beruházásokat támogatnának a futóversenyadóból vagy az olimpiai kivetítők napidíjából. Pénz kell, márpedig az nincs - tömören így foglalható össze az önkormányzatok legnagyobb problémája. És ha a kormány nem különít el valahonnan támogatást a városoknak, akkor nekik kell máshonnan megszerezni a bevételt. Márpedig a támogatás szűkül, a bizonytalanság pedig évről évre nagyobb.

Most ott tartunk, hogy egy félig már elfogadott költségvetés mellett is alig lehet tudni, miből gazdálkodhatnak a városok jövőre. Addig pedig nevethetünk vagy háboroghatunk azon, hogy miket találnak ki a városokban, csak épp nem szabad elfelejteni, hogy mindennek a legfontosabb okai közt van, mennyire mostohagyerekként bánik az önkormányzati rendszerrel az állam nagyjából 2007 óta.

Forrás: Világgazdaság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu