Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Fejlesztési feladatok fiatal európai várostervezőkkel
Felhívás önkormányzatoknak, fejlesztési társaságoknak az EUROPAN 12 pályázatban való részvételre

Az EUROPAN Magyarország Titkársága olyan helyi önkormányzatok és fejlesztési társaságok jelentkezését várja, amelyek fiatal európai várostervezők és építészek számára izgalmas tervezési feladatot jelentő fejlesztési területtel rendelkeznek, és azt felajánlják az EUROPAN 12 nemzetközi várostervezési és építészeti pályázathoz. A cél, hogy helyi önkormányzatok, fejlesztő társaságok problémás fejlesztési területein friss és előremutató tervek járuljanak hozzá a fejlesztés megvalósításához.


Hét ok, érdemes részt vennie az EUROPAN 12 nemzetközi várostervezési és építészeti pályázaton:

 • Ez az anyagilag legkedvezőbb megoldás arra, hogy a hazai kapacitásokkal csak nehezen megoldható, nagyobb, összetett problémákkal terhelt területek megújítására sok változat számbavétele nyomán optimális megoldás születhessen, hiszen a részvételi költség - három évre elosztva - kisebb ráfordítást igényel, mint egy országos ötletpályázat kiírása az adott területre.
 • A felajánlott tervezési helyszínekre átlagosan 30-50 terv érkezik, amelyek bőségesen tartalmaznak változatokat a legjobb megoldás kiválasztásához.
 • A pályázók Európa legkiválóbb fiatal, de már tapasztalt tervezői, akik a külső szemlélő függetlenségével képesek elrugaszkodni a gyakran kicsinyes problémáktól, és nemzetközi szinten is előremutató, innovatív megoldásokat javasolni.
 • A nemzetközi zsűri döntését nem befolyásolják helyi presztízs-szempontok, személyes kapcsolatok, ezért a titkos pályázatok elbírálása során objektív eredmény születik.
 • Az európai szintű pályázat ténye és eredménye igen jól kommunikálható nemcsak a helyi, de a regionális és az országos médiában is.
 • A pályázat lebonyolítása során tartott rendezvények segítenek a nemzetközi szakmai kapcsolatok építésében, a legjobb megoldások megtalálásában továbbá más városrendezési problémák megoldásában is. A nyertes bekapcsolódhat az EUROPAN 12 nemzetközi fórumainak szakmai munkájába.
 • A nyertes pályázó 2014-ben kedvezményes feltételekkel vehet részt az Urb:Icon Nemzetközi Városfejlesztési Kiállítás és Projektvásáron.

Az EUROPAN Magyarországi Titkársága az önkormányzatok, főépítészi irodák és fejlesztési társaságok személyében olyan szakmai együttműködő partnereket keres, akik:

 • érdeklődnek egy nagy publicitást eredményező nemzetközi pályázati rendszerben való részvétel iránt, amelyen keresztül fiatal európai várostervezők, építészek ezreivel ismertethetik meg településüket,
 • megoldatlan városrendezési problémákkal küszködnek, és hajlandóak erről a fiatal szakmabeliek véleményét kikérni,
 • nyitottak az újszerű és kísérletező, de ugyanakkor megvalósítható városépítészeti és építészeti megoldások iránt,
 • szívesen részt vesznek a 2012 második felében induló 2 éves pályázati ciklusban, és a pályázat feltételeinek biztosítására az EUROPAN Magyarország titkárságával támogatási szerződést kötnek,
 • szándékukban áll a pályázaton díjnyertes tervezőket a tervek megvalósításába bevonni.

A helyszínkiválasztó pályázatot lebonyolítja, valamint az EUROPAN 12 várostervezési és építészeti pályázat magyar helyszínével összefüggő feladatokat ellátja az EUROPAN Magyarország Titkársága, a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nonprofit Kft. 1094 Budapest, Liliom utca 48. (Tel: +36-1-2155794, email: mut@mut.hu). Kapcsolattartó: Szabó Árpád DLA, Nemzeti Koordinátor (30/ 274-4963, arpszabo@hotmail.com)

A pályázati részvételre kiválasztott helyszínt felajánló szervezetnek a 2012-2014 közötti időszakban a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nonprofit Kft-vel kötött támogatási szerződés keretében az alábbi díjak kifizetését kell vállalnia:

- 2012. november 15-ig: 3 500 000 Ft
- 2013. április 30-ig: 4 000 000 Ft
- 2013. november 15-ig: 8 500 000 Ft
- 2014. április 30-ig: 3 500 000 Ft

A díj magában foglalja a pályázat lebonyolításának, valamint a győztes pályaművek díjazásának költségeit. Az EUROPAN Magyarországi Titkársága - az EUROPAN pályázati rendszer szabályzatában foglaltak szerint - vállalja

 • a pályázati kiírás elkészítését magyar és angol nyelven (a helyszín képviselőivel egyeztetve),
 • a pályaművek bírálatának megszervezését,
 • nemzetközi és hazai kapcsolatain keresztül széleskörű szakmai publicitást biztosítását a pályázatra beérkezett terveknek,
 • honlapján és minden, a kétéves ciklusban készülő kiadványán az önkormányzat, illetve fejlesztési társaság megjelenítését az EUROPAN Magyarország támogatójaként.

A pályázat beadási határideje: 2012. szeptember 15.

A pályázat nevezési díja: 100 000 Ft + áfa, amit a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nonprofit Kft. 11709002-20603557 számú OTP bankszámlájára átutalással 2012. szeptember 15-ig kell megfizetni.

Forrás: Építészfórum

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu