Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kormányzati egyeztetések a honi egyházi vezetőkkel
Az egyházak nem kérnek több állami támogatást közfeladat-ellátó intézményeik fenntartására, mint amennyi az államiaknak jut
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár július 20-án látogatást tett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, valamint a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetőinél.

Az állami vezetőket Ternyák Csaba egri érsek, az MKPK elnökhelyettese; Bölcskei Gusztáv, a Zsinat lelkészi elnöke; Gáncs Péter elnök-püspök; valamint Feldmájer Péter elnök által vezetett egyházi képviselők fogadták. A találkozókon a kormány képviselői bemutatták az új egyházügyi államtitkárt, aki hangsúlyozta a rendszeres és kiegyensúlyozott, a cselekvő szolidaritás jegyében történő kapcsolattartás fontosságát.

A megbeszéléseken Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes felhívta a figyelmet Magyarország új Alaptörvényében megfogalmazott elvekre, melyek részben átrendezik többek között az idősgondozással kapcsolatos állami feladatokat. Balog Zoltán miniszter ismertette a szociális- és oktatási szférát érintő változásokat, tájékoztatást adott a közfeladat-ellátás állami finanszírozásának várható változásairól. Reményét fejezte ki, hogy miután az új minisztériumi struktúrában a legtöbb egyházak által is ellátott közfeladatot érintő ágazat, valamint az egyházi kapcsolattartás is az Emberi Erőforrások Minisztériumának felelősségi körébe tartozik, az egyeztetések hatékonysága javulni fog.

Az egyházak vezetői kifejtették, közfeladat-ellátó intézményeik fenntartására nem kérnek se több se kevesebb állami támogatást, mint amennyi a hasonló állami intézményeknek jut. Hangsúlyozták, hogy az egyház számos formában végez az egész társadalom számára nélkülözhetetlen tevékenységet, nem csak akkor, amikor oktatási, szociális, egészségügyi vagy kulturális területen végez szolgálatot, hanem akkor is, amikor sajátos küldetésének megfelelően hitéleti tevékenységet folytat.

A felek egyetértettek abban, hogy az állam és egyházak kapcsolatának hosszú távú alakításában elsődleges szempont a társadalmi összefogás és a közjó erősítése. A látogatásokkal elkezdődött az az egyeztetés-sorozat, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményez a közösségi célok érdekében történő együttműködés javítására - tudósít a kormany.hu.


Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu