Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Jövőre ötven milliárd forint lesz az EU-önerőalap
Őszre derül ki, lesz-e olyan terület, amelyre nem jut támogatás
Jövőre 50 milliárd forint lesz az önerőalap, az a keret, amelyet az önkormányzatok az európai uniós pályázatokhoz használhatnak fel - mondta Pintér Sándor belügyminiszter július 6-án, Magyarnándorban. Pintér Sándor a nyugat-nógrádi térség polgármestereivel folytatott megbeszélést követő sajtótájékoztatón közölte: tavaly is többletforrást biztosított a kormány az uniós önerőalaphoz.

Miután még nem kapták meg az igényeket, a tárcavezető nem tudta megmondani, lesz-e olyan terület, amelyre nem jut támogatás, de szeptemberben már ismertek lesznek az adatok.
Jövőre ez az összeg biztosan lesz 50 milliárd forint, és vannak különböző célok még az idei esztendőre, így például még ebben az évben 25 milliárd forinttal járul hozzá a kormány a víz arzénmentesítéséhez, ez főleg az alföldi területeket érinti - közölte Pintér Sándor.

A belügyminiszter azt is elmondta: a következő egy-két hétben felkeresik majd a minisztériumban azok a polgármesterek, akik a július 6-i megbeszélésen nem tudták feltenni a kérdéseiket.

A találkozót szervező Sándor István, Magyarnándor független polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tanácskozáson a belügyminiszter konkrét segítséget ígért az energia-megtakarítási programhoz kapcsolódóan. Szó volt többek között arról, hogy az elmúlt ciklusokban felhalmozott adósságok miatt a működőképesség határára sodródtak az önkormányzatok, és körbetartozásuk már az intézmények működését is veszélyezteti. A miniszter azt ígérte, hogy megvizsgálja a helyzetet.

Elhangzott, hogy a polgármesterek szükségesnek tartják az önkormányzati rendszer átalakítását, de felvetették, hogy egyes esetekben meg kell szüntetniük a jelenlegi társulásokat, és új társulásokat kell létrehozniuk, mivel azok nem léphetik át az újonnan kialakított járáshatárokat. Ugyanez érvényes a közös polgármesteri hivatalokra is.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu