Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Önkormányzatoknak szállít csirkét a börtöngazdaság
A baracskai büntetés-végrehajtási intézet lakói mezőgazdasági munkákkal teszik hasznossá magukat

Országszerte mintegy negyven önkormányzatnak szállít július 6-tól összesen 22 ezer előnevelt csirkét a büntetés-végrehajtás baracskai gazdasága, az Annamajori Kft., amely így kapcsolódik be a Belügyminisztérium által koordinált Start munka mintaprogramba - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága sajtóirodájának vezetője az MTI-vel.


Szalai Tímea azt mondta: a közfoglalkoztatás és a fogvatartottak munkához juttatásának összekapcsolásához szívesen csatlakoztak. Emlékeztetett arra: első lépésként több mint hatvan önkormányzatnak szállított a közelmúltban 2300 növendékmalacot a büntetés-végrehajtás másik gazdasági társasága, a Pálhalmai Agrospeciál Kft. Hangsúlyozta, az Annamajori Kft. 100 százalékban állami tulajdonban lévő mezőgazdasági nagyüzem, alapfeladata a fogvatartottak foglalkoztatása. Jelenleg összesen 160 elítélt dolgozik a cég állattenyésztési, illetve növénytermesztési ágazatában és a nemrég átadott pékségben.

A csirkék nevelését, felügyeletét, napi gondozását szakirányú végzettségű agrármérnök felügyelete mellett a fogvatartottak végezték, akik így olyan tudásra is szert tettek, amelyet a szabadulásuk után az otthonukban, valamint munkahelykereséskor is hasznosítani tudnak - mutatott rá a sajtóiroda vezetője. Az első 11 ezer állatból álló szállítmányt péntek hajnalban indították útnak Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyébe. Gyulán például kétezer, Kismarján és Mezősason ezer-ezer csirkét várnak. A szállítás második üteme augusztusban várható.

Szalai Tímea kitért arra: a közfoglalkoztatási programra az önkormányzatok a Belügyminisztériumnál pályázhattak. A malacokhoz hasonlóan a csirkéket is tovább nevelik a közmunkások, ezáltal nem csak munkahely keletkezik, hanem az így előállított élelmiszer-alapanyag jó minőségben és friss állapotban kerül majd a helyi közétkeztetésbe, önkormányzati intézmények, az óvodák, az iskolák, a kórházak konyháiba.

Hozzátette, cél az is, hogy a programban részt vevők felfedezzék az állattenyésztés előnyeit, és a program befejezése után akár önálló gazdálkodásba is kezdjenek.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu