Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Magyar-orosz összefogás a korrupció elleni harcban
Moszkvában találkozott a két ország számvevőszékének elnöke
Nemzetközi együttműködésre van szükség a korrupció elleni harcban - erre hívta fel a figyelmet Domokos László az orosz fővárosban július 5-én, egy nemzetközi konferencián. Az Állami Számvevőszék elnöke beszédében kijelentette: globalizálódó világunkban a korrupció is egyre inkább nemzetközivé válik, ezért csak összefogással lehet eredményen fellépni ellene. 

Az ÁSZ elnöke Szergej Sztyepasinnak az orosz számvevőszék elnökének meghívására érkezett Moszkvába. A nemzetközi korrupcióellenes konferenciát kétoldalú elnöki találkozó előzte meg, amelynek során a két szervezet elnöke - folytatva a 2011. szeptemberi, budapesti találkozójukon megkezdett eszmecserét - megbeszélést folytatott.  

Domokos László tájékoztatta orosz kollégáját a Költségvetési Tanács szerepéről és feladatairól, a magyarországi korrupcióellenes lépésekről, kiemelve az Állami Számvevőszék integritás projektjének legfontosabb eredményeit, megállapításait. Szergej Sztyepasin a megbeszélésen elmondta: Oroszországban is fontos téma a korrupció elleni küzdelem, ennek érdekében nemzeti programot dolgozott ki az orosz kormány, amihez készek felhasználni a magyar tapasztalatokat is. 

A találkozót követő szakmai konferencián Domokos László részletesen bemutatta a korrupcióellenes küzdelem nemzetközi sztenderdjeit, valamint ismertette az elmúlt időszakban tett magyar lépéseket. Mint mondta: a korrupció ellen nem elsősorban büntetőjogi eszközökkel, sokkal inkább a megelőzéssel lehet eredményesen harcolni. Ezért nagyon lényeges, hogy az egyes állami szervezeteknél milyen célzott korrupcióellenes lépések történnek. Az ÁSZ elnöke szerint az integritás alapú közigazgatás megteremtése hatékony eszköz a korrupció visszaszorításában. 

Domokos László kifejtette: Magyarországon a korrupció elleni küzdelemben kiemelkedő szerepe van az Állami Számvevőszék mellett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak, a Legfelsőbb Bíróságnak, és a Legfőbb Ügyészségnek. Fontos mérföldkőnek számít, hogy tavaly novemberben ennek a négy szervezetnek a vezetői együttműködési megállapodást írtak alá, ami megerősíti, és hatékonyabbá teszi a korrupció elleni fellépést. 

Az ÁSZ elnöke hozzátette: A magyar kormány idén áprilisban fogadott el határozatot a korrupció elleni kormányzati intézkedésekről. Fontos előrelépést jelent, hogy a kormány döntése szerint az idén nyáron kísérleti projekt indul az integritás-irányítási rendszer állami szerveknél történő bevezetésére, mégpedig az ÁSZ tapasztalataira támaszkodva. 

A szakmai konferencia az Állami Számvevőszék elnökének összefoglalójával zárult. Ebben Domokos László felhívta a figyelmet, hogy a globalizálódó világunkban a korrupció is egyre inkább nemzetközivé válik, ezért csak összefogással lehet eredményen fellépni ellene. Ilyen értelemben nagyon lényeges, hogy az egyes országok által alkalmazott módszerek összhangban legyenek. Végezetül az Állami Számvevőszék elnöke további együttműködést kezdeményezett az orosz partnerekkel. 

A konferencián Domokos László mellett Dr. Pulay Gyula, tervezési igazgató és Dr. Korbuly Andrea, számvevő tanácsos vettek részt, és tartottak előadást a korrupció ellenes tevékenységről, valamint az ÁSZ integritás projektjéről. 

Forrás: Állami Számvevőszék

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu