Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Átadták az ország legkorszerűbb hulladékudvarát
A 80 millió forintból kialakított nagytétényi hulladékudvar méretében és elrendezésében is egyedülálló

Az ország minden eddiginél korszerűbb, komplex szolgáltatásokat nyújtó hulladékudvarát adták át július 4-én, a főváros XXII. kerületében; a nagytétényi, több mint 80 millió forintból kialakított udvar mellett további hármat hoznak majd létre Budapesten. A nagytétényi hulladékudvarban a korábbiaknál nagyobb területen - több mint 5000 négyzetméteren - komplex szolgáltatás érthető el.


A kihelyezett nagykonténerek lehetőséget biztosítanak - a jelenleg megszokott hulladékfajtákon kívül - zöldhulladék, lakossági építési-bontási hulladék, nagydarabos hulladék, autógumi befogadására is, valamint a telepen rendezett további feldolgozást igénylő hulladék-gyűjtő is létesült, ahol elektromos-elektronikai hulladékok leadására is lehetőség nyílik

A tapasztalatok arra ösztönöztek bennünket, hogy átgondoljuk, és új alapokra helyezzük a hulladékudvarok építését, és azok korszerűsítését. Törekedtünk arra, hogy a nagytétényi hulladékudvar a legnagyobb mértékben megfeleljen a lakosság szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos igényeinek, és ezáltal az Európai Unió fejlett országaihoz hasonlóan színvonalas, komplex hulladékkezelési szolgáltatást nyújtsunk Budapest lakossága számára - nyilatkozta Klug Lajos, az FKF Zrt. vezérigazgatója.

Az elmúlt években, Európában a köztisztasági vállalatok tevékenységének jelentősége felértékelődött, amely a politikai elitet arra ösztönzi, hogy szigorúbbnál szigorúbb szabályozásokat vezessen be. A szigorúbb szabályozás, komplexebb tevékenységet eredményezett a hulladékgazdálkodás területén. A hulladékgazdálkodás szerves részévé vált a hulladékhasznosítás, s ez kihatott a hulladék begyűjtésére és ártalmatlanítására egyaránt, amely folyamatokban a hulladékudvarok kulcsszerepet játszanak - mondta György István főpolgármester- helyettes.

A nyugati társadalmakban egyre nagyobb súllyal jelenik meg a környezettudatos gondolkodás, amely a hulladékgazdálkodás piaci szereplőit komplexebb tevékenységre sarkallja. A hulladékkezelés szerves részévé vált a hulladékhasznosítás, s ez kihatott a hulladék begyűjtésére és ártalmatlanítására is. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közszolgáltatóként arra törekszik, hogy szolgáltatásait folyamatosan fejlessze, ezért 2012. július 5-én megnyitja Magyarország legnagyobb professzionális, komplex szolgáltatásokat nyújtó hulladékudvarát.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. célja, egy olyan kulturált infrastruktúra megteremtése Budapesten, ahol a lakosságnak lehetősége nyílik európai színvonalon megszabadulni a feleslegessé vált szelektív hulladékától. A Társaság tevékenysége a szelektív hulladékgyűjtő szigetek üzemeltetésén túl a főváros területén található 15 hulladékgyűjtő udvart magába foglaló hálózat működtetésére is kiterjed, amelyet az FKF új hulladékudvarral bővít a XXII. kerületben.

A XXII. kerületi hulladékudvarnak nem csak mérete, hanem elrendezése is egyedülálló az országban. Az FKF Zrt. a konténereket úgy telepítette, hogy az igénybevevő ellipszis alakú útvonalon haladva zavartalanul, folyamatosan helyezhesse el a beszállított hulladékot az erre a célra rendszeresített gyűjtőkonténerekben, így hatékonyabbá válik a hulladékfrakciók tárolása és elszállítása is.

Az új hulladékudvar esetében a Fővárosi Közterület-fenntaró Zrt. arra törekedett, hogy teljes mértékben a lakosok kényelmét szolgálja, ezért ennek megfelelően hosszabb nyitva tartási idővel - hétfőtől-szombatig 08-20 óráig - várja a XXII. kerületben élőket. Ezen túlmenően pedig minden XXII. kerületi polgárnak lehetősége van arra is, hogy a Társaság által kiküldött kuponok felhasználásával ingyen adjon le olyan kiemelt frakciókat, mint a lom és az autógumi.

Forrás: budapest.hu

 
Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu