Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Közlekedési káosztól tartanak az agglomerációban
Gémesi György és Wittinghoff Tamás nem örül a dugódíjnak

A fővárosi agglomerációban élő települések polgármesterei nem örülnek a dugódíj bevezetésének és attól tartanak, hogy a környező városokban káosz alakulhat ki - adta hírül július 3-án az Inforádió. Gémesi György, Gödöllő polgármestere szerint elfogadhatatlan, hogy a főváros a BKV anyagi támogatása végett vezeti be a dugódíjat. Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere az agglomerációval való egyeztetés és a szükséges infrastruktúra hiányát kifogásolta.


Gémesi György, Gödöllő polgármestere szerint elfogadhatatlan, hogy a főváros a BKV anyagi támogatása végett és nem forgalomcsillapítási, vagy környezetvédelmi okokból vezeti be a dugódíjat. Hozzátette: nincsenek meg a szükséges technikai feltételei a behajtási díj bevezetésének, így a várt hatását sem érheti el.

Budaörs polgármestere vegyes érzésekkel fogadta a dugódíj bevezetésének hírét. Wittinghoff Tamás kifogásolta az agglomerációval való egyeztetés és a bevezetéshez szükséges infrastruktúra hiányát. A városvezető kiemelte, hogy nem oldja meg a főváros problémáit bármilyen hasonló díj bevezetése, csak kijjebb helyezi a gondokat. 

Gémesi György kijelentette: eddig sem, és ezután sem tervezi, hogy más településekhez hasonlóan beszáll a BKV finanszírozásába. A gödöllői polgármester hangsúlyozta, ha a dugódíjat azért vezetik be, hogy Budapest forgalmát csökkentse, akkor ezt a lehetőséget meg kell adni más településeknek is.

Wittinghoff Tamás kiemelte, hogy a Budaörs közelében épült autópályák miatt is komoly zsúfoltság van a településen. Már most is elviselhetetlen a város terhelése, ráadásul sokan használják, a települést arra, hogy itt teszik le autóikat - tette hozzá a polgármester, aki szerint a dugódíj bevezetése ezt a helyzetet tovább ronthatja, káoszhoz vezethet.

Tarlós István főpolgármester eközben azt közölte, hogy hosszú szakmai előkészítés folyik a Városházán a behajtási díjról, ezért sem a zónákról, sem a díjtételről szeptemberig döntés nem várható.

A két főpolgármester-helyettes két hete nyújtott be módosító javaslatot a parlamentnek az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló javaslathoz, hogy lehetővé tegyék a dugódíjat. A módosító javaslat szerint a személy- és teherforgalmi behajtási díjat egyes területi zónákra), időszakokra és gépjármű-kategóriákra eltérő mértékben is meg lehet állapítani.

A díjak a behajtási övezetekbe történő behajtásra, valamint az egyes behajtási övezeteken belüli közlekedésre együttesen is megállapíthatók. A behajtási díj fizetésének elmulasztása esetén pótdíjat kell fizetni. A személy- és teherforgalmi behajtási díj, pótdíj a Fővárosi Önkormányzatot illeti meg. 

Forrás: inforadio.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu