Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Építse velünk együtt a jövő iskoláját!
Felhívás települési polgármesterek és lelkipásztorok számára
Önkéntes munkával vagy anyagi támogatással segíthetik a települési polgármesterek és a lelkipásztorok a gödi Búzsaszem Iskola felépítését, amennyiben az október 29-én és november 12-én rendezendő önkéntes napokra elmennek, illete a Búzaszem Alapítvány számára elküldik adományaikat. 

Kedves Támogatónk!

Hat éve, civil és ökomenikus egyházi összefogással hoztuk létre Gödön keresztény, a magyar hagyományok és a művészeti nevelés iránt elkötelezett, családias nevelést nyújtó iskolánkat. Ma a felmenő rendszerben fejlődő, községünk által Búzaszem névre keresztelt, jogilag a verőcei Géza Fejedelem Alapfokú Művészeti Intézmény Gödi Tanintézményeként, illetve a keszthelyi Család Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Gödi Tanintézményeként működő integrált tanoda hat osztályába 90 gyermek jár.

Diákjaink az általános iskolával párhuzamosan működő, kiválóra minősített művészeti iskolában elsőtől kezdve tanulhatnak hangszeres zenét, és néptáncolnak. Az oktatást áthatja a keresztény tanítás és a magyar néphegyomány. Az iskola egy-egy osztálya a katolikus, illetve a református közösségi házban, négy osztálya pedig egy bérelt önkormányzati épületben kapott ideiglenesen helyet. Nagy szüksége van tehát az új épületre.

            A Búzaszem számára a gödi önkormányzat egy értékes ingatlanát bocsátotta rendelkezésre iskolaépítés céljából. A mintegy 2000 négyzetméteres alapterületű új intézmény magánforrásokból, több ütemben valósul meg. (Az iskola tervei bővebb információval együttt megtekinthetők a http://www.buzaszem.hu/ honlapon.) A 120 millió forintbe kerülő első épületegység 2010 márciusáiog fog felépülni.

            A Búzaszem Iskola építői büszkék arra,  hogy a kivitelezési munkák során mindezidáig egyetlen forint közpénzt sem használtak fel. Minden eddig beépített forint nemes lelkű adományozóktól, önkéntes munkából származott. Büszkék arra, hogy Salamin Ferenc építész tervei alapján a magyar építészeti hagyományokhoz illeszkedő iskolát építenek. Büszkék arra is, hogy mindezt széles körű társadalmi összefogással valósítják meg.

            A Búzaszem Iskola köré szerveződő összefogás arra tanít minket és mindazokat, akiket megérintett már a magyarországi iskolák nehéz helyzete, hogy a nehézségek ellenére is képesek vagyunk elérni a céljainkat a közösségben rejlő anyagi és szellemi erőforrásokra támaszkodva.

            A Búzaszem Iskola építése ahhoz a pontjához érkezett, amikor már van miről büszkén beszélni, van mit megmutatni másoknak, ugyanakkaor továbbra is elengedhetetlenül szükség van az építést támogat adományokra és önkéntes munkára. Emiatt a települési polgármesterek és lelkipásztorok számára 2009. október 29-én és november 12-én önkéntes napot szervezünk.  

            Miért nekik? Mert úgy érezzük, ők azok a felelős, és a helyi közösség felhatalmazásával bíró személyek, akik a hazai iskoláztatás égető gondjainak megoldásában kezdeményező és formáló szereppel rendelkeznek.

            Az önkéntes nap keretében lehetőség nyílik minden segítő szándékú polgármester és lelkipásztor számára, hogy az építkezésen kétkezi munkájával támogassa az iskola felépítését, majd a nap végén az iskola vezetői és építői betekintést nyújtsanak az iskola szellemiségébe és mindennapjaiba.

            Kérjük, hogy segítse ön is iskolánk felépítését egy napi nunkájával!

            Amennyiben nem áll módjában részt venni a megjelölt önkéntes napokon, kérjük, csatlakozzon az iskolaépítést anyagilag támogatók köréhez.

Támogatását a Búzaszem Alapítvány fogadja. Az alapítvány számlaszáma: 64700052-10024175

Az önkéntes napokon való részvételre jelentkezéseket a 20/ 564-7055-ös és a 70/331-6423-as telefonmszámokon, a 2131 Göd Pf 63 címen, a titkarb@uzaszem.hu e-mail címen, valamint a 27/336-386-os faxszámon várják a szervezők.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu