Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Már ketten vannak a vásárhelyi polgármesterjelöltek
A szocialisták Kis Andreát indítják a fideszes Almási István ellen
A szocialisták Kis Andreát, jelenlegi települési képviselőt indítják a polgármesteri posztért a szeptember 2-ai időközi választáson, Vásárhelyen - az időpontról július 1-jén döntött a választási bizottság. A választást azért írták ki, mert a várost 10 évig irányító Lázár Jánost június 2-ától kinevezték a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak.

- Dinamikus, fiatal személyiség, aki a kétéves települési képviselői munkából jól ismeri a város közéletét - mutatta be sajtótájékoztatón Szeli Ferenc, az MSZP vásárhelyi szervezetének alelnöke a 32 éves, egygyermekes jelöltet, aki a HISZK Kalmár Zsigmond Tagintézmény pedagógusa, most jogot tanul. Egyetemistaként, 1999-ben lépett be az MSZP-be. Először 2000-ben mérette meg magát az időközi önkormányzati választásokon, települési képviselőjelöltként. 2010-ben polgármesterjelöltként indította a helyi MSZP.

A legfontosabb a demokratikus közélet megteremtése, ez ugyanis az élet minden területét meghatározza - fogalmazott Kis Andrea. A szocialisták arra kérik a vásárhelyieket, ne vegyék félvállról az időközi választást, minél többen menjenek el szavazni - hangzott el a tájékoztatón. Szeli Ferenc elmondta: bár Vásárhely gazdaságilag nincs könnyű helyzetben, sportszerűtlen lenne arra várni, hogy „stabilizálódjon a település anyagi helyzete."

Már korábban kiderült, hogy Lázár János a 18 éve önkormányzati képviselőként, illetve 12 éve alpolgármesterként dolgozó Almási Istvánt javasolja polgármesterjelöltnek. A Fidesz és a KDNP vásárhelyi csoportja ezt egyhangúlag támogatta. Korábbi közleményük szerint Almási István tevékenysége, tapasztalata és elkötelezettsége garanciát jelent Vásárhelynek hosszú távú, biztos és kiszámítható fejlődésére. Munkájáért több más elismerés mellett 1995-ben Pro Urbe Hódmezővásárhelyért díjjal, 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.

Folyamatosan tárgyal a Jobbik vásárhelyi alapszervezete, a párt országos elnöksége, illetve a potenciális jelölt - közölte Dombi-Kis László, a Jobbik megyei szervezetének alelnöke. Hamarosan megnevezik a polgármesterjelöltjüket - ígérte.

Nem indít önálló jelöltet a Munkáspárt és a Zöld Baloldal - mondta Havránek Ferenc települési képviselő (Zöld Baloldal). Nem sikerült az ellenzéknek közös, független jelöltet állítani - indokolta a döntést. Egyik párt jelöltjét sem támogatják, de „nem is tesznek keresztbe a szocialistáknak." Összefogással lett volna esély a változásra - tette hozzá Havránek Ferenc.

Egyelőre nem látják annak az esélyét, hogy egy közös, független, demokratikus jelöltet állítson ki az ellenzék, de még tárgyal a Magyar Szolidaritás Mozgalom vásárhelyi csoportja - tudatta Papp Attila, a civil szervezet koordinátora. Pártjelöltet nem támogatnak.

Az önkormányzati törvény és a helyi szervezeti és működési szabályzat alapján az időközi polgármester-választásig Almási István alpolgármester látja el a polgármesteri teendőket. A választás dátumának kiírásával elkezdődött a kampány. A választók július 19-éig kapják meg az ajánlószelvényt. A polgármesterjelölteket augusztus 3-áig lehet ajánlani, bejelenteni. A jelöltté váláshoz minimum 768 érvényes ajánlószelvényt kell összegyűjteni.

Forrás: Délvilág

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu