Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az agglomerációban is bevezetnék a dugódíjat
Gödöllőn és Ecseren is élnének a környezetterhelési díj adta lehetőséggel

Ha büntetik a Budapestre ingázókat, fizessen az is, aki ki akar jutni a fővárosból - vélik a környező települések vezetői. A Budapest környéki települések is dugódíjat vezetnének be. Ez egyfajta válaszlépés lenne részükről a fővárosi elképzelésekre. Azt mondják ezzel az intézkedéssel a főváros azt az egymillió embert bünteti, aki nap mint nap a munkahelye, az iskolája vagy az ügyintézés miatt kénytelen Budapestre ingázni - számolt be június 27-én az m1 Híradója.


Gémesi György, Gödöllő polgármestere az egyike azoknak, akik ellenzik a budapesti dugódíjat. A polgármester szerint több mint 30 ezer autós halad át Gödöllőn, ami ellehetetleníti a várost, mégsem vethetnek ki útdíjat, hogy csökkentsék az átmenő forgalmat.

Miközben a gödöllői ingázóknak már azért is fizetniük kell, hogy az M3-ason eljussanak Budapest határáig. Gémesi György azt még el tudná fogadni, hogy ha például környezetvédelmi okokból vezetnék be a dugódíjat. Azt viszont nem, hogy a bevételből a BKV-t támogassák.

Az önkormányzatok egyenlők. Ha másnak is van lehetősége ezzel az eszközzel élni, akkor ezt mi is kapjuk meg. Ha a célok jók, mondjuk Gödöllőn a környezeti teher csökkentése, akkor ezzel a lehetőséggel adott esetben mi is élhessünk - érvelt a városvezető.

Ecser polgármestere kiszámolta, hogy a kis Pest megyei településről 2500-an járnak nap mint nap Budapestre és vissza. Szerinte, ha az agglomerációban élőknek dugódíjat kell fizetniük, akkor az érintett önkormányzatnak el kell gondolkodni azon, hogy a fővárosi autósok is fizessenek.

Azt gondolom, hogy ha a fővárosban lakóknak szükségük lenne arra, hogy kijussanak a fővárosból, akkor az agglomerációs településeket ugyanolyan mértékben terhelnék, így szerintem ez akkor jogos lenne - érvelt Gál Zsolt.

A Budapest környéki települések azt is kifogásolják: úgy akarják bevezetni a fővárosban a dugódíjat, hogy ehhez semmilyen feltétel nem adott. Így például nincs elég parkoló Budapest határában.

Forrás: m1 - Hirado.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu