Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szentesen rendet teremtenek a bérlakások piacán
Nagy összegű tartozások, lepusztított ingatlanok – Munkabizottság alakult a visszaélések megszüntetésére

Hatalmas hátralékok, lelakott ingatlanok - ezt elégelte meg a szentesi városvezetés, amely rendet kíván tenni a szociális bérlakások piacán. Nemrégiben - képviselők és szakemberek részvételével - egy munkabizottság alakult, amely szemlézni kezdte azokat az ingatlanokat, ahol kirívó tartozást halmoztak fel - írja a Délmagyar. Nyolc ingatlant már visszakapott az önkormányzat.


Tarthatatlan a lakbérhátralékok mértéke, sok szociális bérlakást arra méltatlanok használnak - hangzott el már több fórumon Szentesen. Nemrégiben - Chomiak Waldemar fideszes városatya elnöklésével - képviselők és szakemberek részvételével egy munkabizottság alakult, amely szemlézni kezdte azokat az ingatlanokat, ahol kirívó tartozást halmoztak fel. Az erőfeszítések meghozták az eredményt: eddig nyolc lakásból költöztek ki a bérlők, hét ügy pedig folyamatban van. Több mint 200 lakást szemrevételeztek eddig, voltak lesújtó tapasztalataik is - tájékoztatott Szabó Zoltán jobbikos képviselő.

„Hathatósak voltak a személyes beszélgetések. Volt, aki kis részletekben elkezdte törleszteni a kintlévőségét, mások inkább önként kiköltöztek. Aki ránt egyet a vállán, és azt mondja: majd fizet helyette az önkormányzat, az ellen fel kellett lépni - mondta a képviselő, aki úgy véli: a bérlakások száma véges, a számuk növelése érdekében a volt vízmű épületét azonban kiválóan hasznosíthatná a város. 

„Olyan lakást is visszakaptunk, ahonnan tolatva jött ki az ember. Ezeknek a felújítási költsége akár több százezer forint is lehet: olykor a berendezési tárgyakat is cserélni kell - fogalmazott az ingatlanokat kezelő Szentes Városi Szolgáltató Kft. igazgatója, Döbrőssy Iván. Szerinte ezek a költségek nem hajthatók be a volt bérlőn, akár hetekig is eltart, mire a cég munkatársai ismét lakhatóvá teszik a bérleményt.

A jóhiszemű, de fizetésképtelen rászorultak esetében szóba jöhet, hogy kisebb lakást, vagy részletfizetési kedvezmény kapnak. Néhány ügyet jogi útra terelt a város. A Délmagyar úgy tudja: július elején rendőri felügyelet mellett akár kilakoltatás is lehet olyan ügyfél esetében, aki az egyeztetések után sem hajlandó elhagyni az ingatlant. A lap információi szerint a felhalmozódott mintegy 21 millió forintos lakbérhátralék azonban az eddigi erőfeszítések ellenére sem csökkent.

Forrás: Délmagyar

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu