Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Új P+R és B+R parkolók a gödöllői vasútállomáson
Az önkormányzat igyekszik minél jobban bevonni a kerékpárosokat is a városi közlekedésbe

Ünnepélyes keretek között adták át a MÁV Zrt. és Gödöllő önkormányzata közös fejlesztéseként kialakított P+R és B+R parkolót. A 130 millió forint összköltségű projekt kilencven százalékos EU-s támogatással valósult meg. A június 26-i átadáson Gémesi György elmondta, a projekt jól illeszkedik a város „Legyen Gödöllő kerékpárosbarát város!" programjához, amelynek célja, hogy minél jobban bevonják a kerékpárosokat a városi közlekedésbe.


Gémesi György polgármester, alkalomhoz illően, kerékpáron érkezik az átadó ünnepségre

Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere, Pál László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Szórád Róbert a MÁV-Start Zrt. vezérigazgató-helyettese, és Várszegi Zoltán a MÁV Zrt. ingatlangazdálkodási igazgatója közösen adta át a gödöllői vasútállomás új létesítményét, ahol 124 gépkocsi és 104 kerékpár elhelyezésére van lehetőség. A korábban kihasználatlan 3700 négyzetméternyi területen 1800 négyzetméteren zöldfelületet alakítottak ki, kiépítették a közvilágítást, és térfigyelő kamerák gondoskodnak a biztonságról.

A B+R kerékpártároló 243 négyzetméter alapterületű, régi, használaton kívüli raktárépület átépítésével jött létre. Ugyanitt hamarosan helyet kap egy pihenő-teakonyha-mosdó egység is. Az állomás környezete a beruházásnak köszönhetően rendezettebb lett, méltó a terület mellett lévő, a múlt évben felújított Királyi Váró épületéhez.

Az átadáson Gémesi György elmondta, a projekt jól illeszkedik a város „Legyen Gödöllő kerékpárosbarát város!" programjához, amelynek célja, hogy minél jobban bevonják a kerékpárosokat a városi közlekedésbe.

Kiemelte, ez a második eredményes projekt, amit Gödöllő és a MÁV közösen valósított meg. A jó együttműködés tovább folytatódhat, tervezik ugyanis az új vasútállomás és HÉV végállomás, valamint új közúti felüljárók építését, amik az Isaszegi úti és a Köztársaság úti szintbeli vasúti kereszteződéseket váltják majd ki.

Gödöllőn olyan közösségi közlekedés alapját sikerült megteremteni, ami az egész országban mintaértékű - jelentette ki Pál László vezérigazgató-helyettes, aki az elővárosi közlekedés egyik legfontosabb pontjának nevezte Gödöllőt. Mint mondta, az ilyen fejlesztések nem csak a közösségi közlekedési szempontjából jelentősek, hanem kiváló lehetőséget nyújtanak a vagyonvédelemre és hasznosításra is. A vezérigazgató-helyettes nem csak a beruházást, hanem a MÁV és Gödöllő közötti együttműködést is példaértékűnek nevezte.

A hivatalos átadást követően a létesítményt ősszel, az iskolaidőszakra nyitják meg az utazóközönség előtt.

A beruházás Gödöllő Város Önkormányzata és a MÁV Zrt. együttműködésében, az EU Közép-magyarországi Operatív Program  keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósult meg - tudósít a godollo.hu.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu