Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Idén harmadszor rendeznek Napkorona Bajnokságot
A KEOP és KMOP pályázatoknak köszönhetően sok önkormányzati napenergiás rendszer valósul meg

Harmadik évéhez érkezett a nemzetközi RES Champions League, a Megújuló Erőforrások Bajnoki Ligájának magyar fordulója, a Napkorona Bajnokság. Idén közel 200 magyar település vesz részt a versenyben, ahol az az önkormányzat lehet a bajnok, amelynek a területén a lakosságszámhoz viszonyított legmagasabb arányban használják a napenergiát. Hamarosan kiderül, melyik a legnaposabb magyar település, közeleg ugyanis a Napkorona Bajnokság idei eredményhirdetése.


A Napkorona Bajnokság eddigi sikerét jól példázza, hogy egyre több nyertes használja a díjjal járó „Napkorona Bajnok" településtáblát, illetve a sajtóban is évről évre több tucatnyi cikk jelenik meg a kezdeményezésről. Martfű például sok szempontból profitált a bajnokságból és a tavalyi évben elnyert különdíjból - fogalmazta meg tapasztalatait Dr. Kiss Edit, a város polgármestere. Többek között megerősítést nyertek abban, hogy érdemes további lépéseket tenni az energetikai függetlenség felé.

Köcse Tibor, Nagypáli polgármestere - aki tavaly Prágában ezüstérmet vehetett át a nemzetközi díjkiosztón - arról számolt be, hogy az önkormányzat szemléletformáló tevékenységének köszönhetően a falu lakói is érdeklődni kezdtek a megújuló energiaforrások hasznosítása iránt. Az önkormányzat is támogatja a lakosság törekvéseit, a nemrég lezárult ZBR-NAP pályázói számára például pályázatíró szolgáltatást biztosítottak.

Az Energiaklub frissen megjelent napenergia-piacelemzése azt mutatja, hogy az önkormányzatok egyre fontosabb szerepet játszanak a napenergia-piac vevőcsoportjai között. A KEOP és KMOP pályázati kiírásoknak köszönhetően számos önkormányzati napenergiás rendszer valósul meg. A Napkorona Bajnokság 2012-es fordulójának helyezettjei között is több olyan települést található, amely az említett pályázatoknak köszönhetően telepített napkollektorokat vagy napelemeket közintézményein.

A verseny nemzetközi fordulójában azok a települések indulnak eséllyel, amelyek nem csupán a napenergia, hanem más megújuló energiaforrás hasznosításában is jeleskednek, valamint érzékelhető a városvezetés elhivatottsága a fenntartható energiagazdálkodás irányába. Az idei évben a négy települési kategóriában Bóly, Szarvas, Tata és Miskolc méretheti meg magát a nemzetközi döntőbe bejutó német, francia, cseh és olasz településekkel.

Forrás: Energiaklub

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu