Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 







































eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tizenhatan kaptak idén díszpolgári címet Budapesten
Bolberitz Pál, Teller Ede és Mága Zoltán is a kitüntetettek között van
Átadták a főváros díszpolgári címeit július 19-én a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén. Az idén tizenhat személyiségnek ítélték oda az elismerő címet. A szabadság napja alkalmából tartott ünnepségen Tarlós István főpolgármester beszédében megemlékezett arról, hogy 1991. június 19-én hagyta el Magyarországot az utolsó szovjet katona.

A főpolgármester hozzátette, azóta felnőtt egy nemzedék, a szerencsésebbek számára nem megélt történelem a kommunizmus, de sokaknak megélt emlék, beidegződött eszme. Antall József volt miniszterelnök szavaira utalva megjegyezte: az volt a szabadság fordulópontja, amikor nehéz hónapok jöttek, de megérte.

Tarlós István azt mondta, „olyan országban, olyan városban élhetünk, ahol érték a hit, az emberi erőfeszítés, az elkötelezett munka, érték az önfeláldozás, a közösség tisztelete, a többség érdeke". A városvezető fontosnak nevezte, hogy legyenek olyan példaképek, életpályák, amelyek megmutatják az igazi értéket, akik „nem olcsó, bulvár reklámfogásból lesznek ideiglenesen a haza nagyjai", hanem tetteik, eredményeik által. Szükségesnek tartja, hogy ne „azok a talmi, giccses, testi és alacsony nívójú művészi teljesítmények kapjanak rivaldafényt, amelyek manapság olykor megjelennek némely kereskedelmi csatornán vagy az újságban" - hangoztatta.

A főpolgármester elengedhetetlennek nevezte, hogy a felnövekvő nemzedék „ne az értékek nélküli, napnak élő, állítólagos liberális értékrendű szabadság világában nőjön fel", hanem egy olyan országban, ahol becsülete van a kitartó munkának, a szorgalomnak, a szellemi és a lelki értékeknek. „Az elmúlt 21 esztendő alatt éltünk át értékválsággal vagy hamis értékkel kijelölt éveket is, amikor csak az elvhűséget méltatták, vagy éppen az erkölcsi eltévelyedést emelték ki követendő példának" - fogalmazott Tarlós István, aki annak a reményének adott hangot, hogy ez az időszak nem vitt végbe a lelkekben helyrehozhatatlan rombolást.

Az idén tizenhatan részesültek díszpolgári címben: Balázs György okleveles mérnök, professor emeritus, a műszaki tudomány doktora; Bara Margit Kossuth-díjas színművész, Bertalan Tivadar festő, grafikus, díszlettervező, Bolberitz Pál Széchenyi-díjas római katolikus pap, filozófus, egyetemi tanár, Frenreisz Károly rockzenész, zeneszerző, az LGT alapító tagja, Göröcs János válogatott labdarúgó, edző, Jókai Anna Kossuth-díjas író, költő, Koltai Lajos Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, Kubik Anna Kossuth-díjas színművész, Mága Zoltán hegedűművész, Máthé Erzsi, a nemzet színésze, Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Ránky Mátyásné Németh Angéla olimpiai bajnok gerelyhajító, Sótonyi Péter, a Semmelweis Egyetem Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetének volt igazgatója, egyetemi tanár, Zsíros Tibor mesteredző, az 1955-ös kosárlabda-aranycsapat tagja, valamint - posztumusz - Teller Ede atomfizikus.

Forrás: budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:



KIEMELT HÍREINK



Archívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 



Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu