Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kik a jövő évi költségvetés nyertesei és vesztesei?
Az önkormányzatok 400 milliárd forinttal kevesebb költségvetési támogatásban részesülnek
Az állami intézmények jövő évi költségvetésében nem mindenhol tetten érhető tetten a spórolás. A 2013-as költségvetés tervezete alapján az Országgyűlés kiadásai például az idei 21-ről 34,5 milliárd forintra nőnek, igaz, a jövő évi büdzsében már szerepel az Országgyűlési Őrség, amely több mint két milliárd forintos támogatást kap, és 10 milliárd forintot elkülönítenek a Kossuth tér rekonstrukciójára is. 

A Köztársasági Elnöki Hivatal támogatása fél milliárd forinttal az ideinek csaknem másfélszeresére nő. A miniszterelnökség várható kiadása az idei 3,8 milliárdról a fejezeti kezelésű előirányzatokkal együtt nagyjából 9,5 milliárd forintra nő. Szintén nő a Közigazgatási és Igazságügyi-, a Honvédelmi- és a Belügyminisztérium kerete. Valamivel azonban csökken a Vidékfejlesztési-, a Nemzetgazdasági-, a Nemzeti Fejlesztési- és a Külügyminisztérium költségvetése. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának és háttérintézményeinek fejezetében a kiadási végösszeg több mint ezermilliárd forinttal magasabb az ideinél, 2723 milliárd forint, hiszen az átalakulással, több területtel is bővült a tárca, és ide kerültek az önkormányzatoktól átvett intézmények is. Ha viszont az egyes területek forrásait hasonlítjuk össze, már egyáltalán nem mondható a minisztérium a költségvetés nyertesének.

Ennek megfelelően az önkormányzatok idei keretük több mint egyharmadát elveszik - mondta Csiki Gergely, a Portfolio.hu elemzője.

Jövőre az önkormányzatok 400 milliárd forinttal kevesebb költségvetési támogatásban részesülnek, az ilyen típusú forrásaiknak közel a felét elvonja tőlük a központi költségvetés. 

Nő viszont az Alkotmánybíróság, az Állami Számvevőszék, a Bíróságok és az Ügyészség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Tudományos Akadémia, továbbá a Magyar Művészeti Akadémia költségvetése. Ez utóbbinak másfél milliárd forinttal, összesen két és fél milliárd forintra nő a jövő évi kerete. 

Rosszul jár viszont a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, az ombudsmani hivatal és a Központi Statisztikai Hivatal, amelynek csaknem három milliárd forinttal csökken a tervezett kiadása. 

A pártok és pártalapítványok ugyan akkora támogatással szerepelnek a jövő évi büdzsében, mint az ideiben.

Forrás: InfoRádió

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu