Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Meghosszabbítják a Múzeumok Éjszakáját Gödöllőn
Háromnapos kulturális kavalkád a Pest megyei városban

Ismét színes programokat kínál a Múzeumok Éjszakája június 16-án, Gödöllőn. Idén több mint tíz helyszínt kereshetnek fel az érdeklődők, akik kiállítások, beszélgetések, filmvetítés, színi előadások és koncertek között válogathatnak.  Érdekesség, hogy a kulturális kavalkád három napon át tart. A Múzeumok Éjszakáját Popova Aleszja balettművész fotókiállítása nyitja június 15-én a Művészetek Házában, 17-én pedig a Garabonciás Színtársulat előadása zárja.


A programok egy része szorosan kapcsolódik a Nők Évéhez. Így lesz ez a Gödöllői Városi Múzeumban és a Királyi Váróban. Ez utóbbi helyszínen az egykori szecessziós művésztelepen alkotó hölgyek kerülnek reflektorfénybe, kapcsolódva az ott látható időszaki kiállításhoz.

A Gödöllői Városi Múzeumban 15-én, 18 órakor kezdődnek az események. A cserkészkiállításban Czeglédi Noémi, a Blaha Lujza-kiállításhoz kapcsolódóan pedig Kerényiné Bakonyi Eszter tart ingyenes tárlatvezetést. A múzeum belső udvarán 21 órától a Garabonciás társulat Shakespeare: A windsori víg nők című komédiáját mutatja be, amit 17-én, vasárnap este is láthat majd a közönség. Az előadást követően a múzeum előtti téren táncház zárja a programokat.

Kiállítás, kézműves foglalkozás és muzsika várja az érdeklődőket ezen az estén a Levendula Galériában is. Ez alkalommal azonban nem csak a kiállító teremben, hanem az utcán is

zajlanak majd az események, melyek 16 órakor kezdődnek. Az utcát - kapcsolódva a Nők Éve eseményeihez - hölgyek veszik birtokba. Tizenkét művésznő téralkotását láthatja majd a nagyközönség. Természetesen ezen az estén is szól majd a muzsika a Remsey-közben.

A GIM-házban (Gödöllői Iparművészeti Műhely) 16 órakor nyílik  meg a Múzsák kertje című csoportos képző- és iparművészeti kiállítást, amelyen közel húsz művész munkáit láthatja majd a közönség, majd 17 órától különleges összművészeti rendezvény veszi kezdetét.

A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban az IRKA tagjainak műveit ismerhetik meg az érdeklődők. Felolvasóestjük középpontjában a hölgyek állnak.

Innen tovább sétálva, az Erzsébet Királyné Szállodában Vogel Erik jelmeztervező kiállítása várja a látogatókat, az udvaron pedig kézművesek portékáiból válogathatnak, vagy kipróbálhatják a hagyományos Szent Iván éji tűzugrást. A főtéren 19 órai kezdettel a Gödöllői Városi Vegyeskar és az Arpeggio Gitárzenekar előadásában madrigálokat hallhat majd a közönség.

Első alkalommal kapcsolódik be a rendezvényekbe a Városi Mozi. A filmvásznat híres hölgyek veszik birtokba: 18.30-tól a „Piros bugyelláris" című, 1938-ban készült filmet vetítik.

20.30-tól a „Vaslady", 22.30-tól pedig a „Mamma Mia!" várja a mozirajongókat. A vetítések ezen az estén ingyenesek. Szintén új helyszín lesz a Múzeumok Éjszakáján a Waldorf Általános Iskola, ahol színi előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal várják az érdeklődőket.

A helyszínek között természetesen idén is ott találjuk a kastélyt, ahol szombaton 19 órától éjfélig zajlanak az események. Az állandó kiállítás mellett a koronázási hétvégén megnyitott új időszaki kiállítás is látogatható lesz. Ismét indulnak a már hagyományosnak számító parktúrák, a díszudvaron pedig hangulatos koncertek várják az érdeklődőket.

Június 16-án este a Művészetek Házában is számtalan program várja a kikapcsolódni vágyókat. A Diáksziget 19 órától falfestésre invitálja a vállalkozó szelleműeket, a Novo Caféban pedig 20 órától koncert hallható. A színház rajongókat két előadás is várja. 22 órától belső udvaron a Gödöllői Ifjúsági Táncszínház által nemrég bemutatott „Híres Hölgyek Gödöllőn" című produkcióból láthatnak részleteket, 23 órától pedig a stúdiószínpadon a Club Színház Spagetti Diákszínjátszó csoportjának Online című előadását tűzik műsorra.

A Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtárában ez alkalommal gödöllői híres hölgyek nyomába eredhetnek az érdeklődők. Hozzájuk kapcsolódó fejtörők, filmvetítés, kiállítás és egyéb játékos feladatok várják a látogatókat 18-tól 23 óráig. Természetesen idén is lesznek könyvtári, levéltári és raktári túrák, ezek során a gyűjtemények különlegességnek számító régi kiadványaiba is bepillanthatnak a látogatók.

A kulturális élmények mellett gasztronómiai különlegességekre is számíthatunk. A Solier Café Blaha Lujza előtt hódol június 16-án. Az ő tiszteletére különleges ételsorral várják a vendégeket, amiket a Nemzet Csalogánya kedvenc alapanyagai és ételei inspirálásával állítottak össze.

Emellett június 16-án, 11 órakor nyílik a Gödöllői Polgármesteri Hivatal első emeleti galériájában a „Nők, akik formálják a világot" című kiállítás. A tárlatot - melyen több mint 100 hölgy szerepel - a lakosság javaslatai alapján állítottak össze a szervezők.

MP

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu