Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az értékek és élmények hete nemzeti parkjainkban
Hatodik alkalommal rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hetét

Szakmai, kulturális és ökoturisztikai programokkal várja az érdeklődőket a hatodik Magyar Nemzeti Parkok Hete. A világörökségi helyszínek turizmusa című szakmai konferencia nyitja meg a programsorozatot, az idei központi rendezvény házigazdája az Aggteleki Nemzeti Park. A következő napokban izgalmas programokkal, túrákkal várják a nagyközönséget a nemzeti parkok országszerte.


A szakmai közönséget hazánk egyetlen természeti világörökségi helyszínére, Bódvaszilasra várják június 15-én, ahol a világörökségi helyszínek turizmusáról tartanak ökoturisztikai és természetvédelmi konferenciát. A rendezvénynek különleges aktualitást ad, hogy az Országgyűlés az idei esztendőt a világörökség évének nyilvánította. Az előzetes bejelentkezéssel látogatható konferencia helyszíne a közelmúltban felújított, egykori magtárépület, amely egy egyedülálló természetművészeti kiállításnak ad otthont.

Aggteleken, a Baradla barlang előtti tér festői környezetében rendezzük meg június 16-án a hagyományos „zöld forgatagot", ahol kicsik és nagyok egyaránt részesei lehetnek a sokszínű kavalkádnak. A „kirakodóvásáron" bemutatkozik hazánk tíz nemzeti parkja. A programot hagyományőrző kézművesek foglalkozásai, nemzeti és helyi termékek kóstolója, játékos természetismereti vetélkedők, lovas programok és barlangi koncert is színesítik. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai az egész hétvégén szakvezetéses túrákkal várják az érdeklődőket, akik gyalogosan, kerékpárral vagy akár szekéren utazva, felszín felett és alatt ismerkedhetnek meg az Aggteleki-karszt különleges természeti és kultúrtörténeti örökségével, közte a világ természeti örökségének részét képező gyönyörű cseppkőbarlangokkal.

A folytatásban, június 18-24. között valamennyi nemzeti parkunkban és egyes védett természeti területeinken gazdag programkínálat, családi rendezvények, mérsékelt árú belépők és kedvezmények, különleges előadások várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben. A Hortobágyon a bátor vállalkozók a darvak szemszögéből, sétarepülőről tekinthetik meg a világ kulturális örökségének részét képező pusztát. A Fertő tavi és dunai kenutúrákon a hazai vizek gazdag élővilága tárul az érdeklődők elé. A látogatók gyalogosan, kerékpárral, terepjáróval és kisvasúttal is bebarangolhatják hazánk különleges szépségű védett tájait. Az „éjszakai baglyok" is kedvükre találhatnak programokat, ugyanis a Bükkben, a Zselicben, a Balaton-felvidéken, a Hortobágyon és a Nagykunságban is megleshetik a csillagokat - tájékoztat a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A rendezvény részletes programja itt olvasható.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu