Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 14.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Mégsem létesít karbantartó üzemet Martfűn a Stadler
A svájci központú cég inkább szolnoki telepének bővítését választja

Levélben tájékoztatta Martfű polgármesterét a Stadler Rail AG vezetése arról, hogy mégsem telepít üzemet a városba. Biztató, számos új munkahely létrehozására irányuló, a cég és az önkormányzat között az elmúlt nyár végén kezdődött tárgyalássorozat zárult le ezzel a nem várt, kedvezőtlen végkifejlettel - olvasható Martfű internetes honlapján.


Az egyeztetések arról folytak - áll az önkormányzati tájékoztatóban -, hogy karbantartó, javító üzemet hoz létre Martfűn a svájci központú, Stadler Rail AG. A Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. a cégcsoport által gyártott járművek forgóvázainak felújításához keresett megfelelő helyszínt a településen. Első körben 70-80 munkahely létrehozásáról volt szó, főként fémipari végzettségű szakemberek foglalkoztatásával. Az önkormányzat a lehető legkedvezőbb bérleti konstrukcióval, minden eszközzel igyekezett előmozdítani a cég Martfűre települését.  

A munkahelyteremtő beruházásra vonatkozó, az önkormányzati tulajdonú épület bérbeadásáról szóló szerződés aláírását május elejére prognosztizálta a leendő beruházó, amit be is jelentett az önkormányzatnak. Május 2-án személyesen is Martfűre látogatott Peter Spuhler, a Stadler Rail AG elnök-vezérigazgatója, de már azzal a nem titkolt céllal, hogy a martfűi üzem kialakítása mellett, újabb alternatívaként, a cég szolnoki, alumínium kocsiszekrényeket hegesztő üzemének bővítési lehetőségeit is felmérje.

A május 25-én kelt, Kiss Edit polgármesternek címzett levélben Peter Jenelten marketingért és értékesítésért felelős ügyvezető alelnök, valamint Jürg Gygax, a Stadler Rail AG nemzetközi tevékenységéért felelős ügyvezető alelnöke többek között azt írta: „Martfű egy nagyszerű megoldást mutatott be számunkra, közben azonban az igazgatótanács a szolnoki saját terület kibővítése mellett döntött a martfűi bérelt épületek fejlesztésével szemben."

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu